Hvordan kreditere ordrer
  • 19 Oct 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan kreditere ordrer

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Hvordan kreditere en ordre i tre enkle trinn

Å kreditere en ordre er en viktig del av enhver handelsprosess. Enten du må refundere kunden for en ufullstendig ordre eller rette opp en feil, er det viktig å vite hvordan man krediterer ordre riktig. Her er en trinnvis guide for å hjelpe deg med å kreditere en ordre effektivt:

Trinn 1: Finn ordren som skal krediteres

For å kreditere en ordre må du først navigere til ordren som skal behandles. Dette kan du gjøre på flere måter.

1: Naviger til "Ordrer/Kunder > Behandle ordrer".

2: Søk etter ordrenummeret eller navnet på kunden via søket i kontrollpanelet.

Søket aktiveres ved å trykke på 🔎 eller å trykke på punktum på tastaturet. Se hvordan ⬇️

Trinn 2: Utfør kreditering

Ordrelinjer krediteres ved å trykke på “Alternativer > Kreditering” inne på selve ordren.

Velg hvilke ordrelinjer som skal krediteres

Her kan dere velge hvor mange produkter som skal krediteres, samt velge å legge på gebyr som f.eks returfrakt. Om det er fler enn 1 antall av samme produkt dere ønsker å kreditere, legger dere inn det antallet som skal krediteres. I eksempelet nedenfor er det kun 1 produkt og dette produktet skal krediteres, da legger man inn 1. Trykk Oppdater ordre for å fullføre krediteringen

MERK: Husk å huke av for "Refunder beløpet til kunden" om kunden skal få tilbakebetalt beløpet.

Trinn 3: Fullfør krediteringen

1. Så snart krediteringen er fullført vil beløpet tilbakebetales kunden fra Klarna eller Vipps. Det genereres også en kreditordre som kan brukes til regnskap.

2. Hvis kreditordren skal overføres til Tripletex må ordren behandles manuelt.

3. Endre status fra "Under behandling" til "Sendt"Velg så "Overfør til Tripletex" som faktura hvis den ikke skal viderebehandles.
    - Overfør som ordre hvis det skal gjøres endringer.

NB! Dette er mulig på ordrer betalt med Klarna, Vipps og Mystore Kortbetaling.