Installasjon og oppsett av frakt
  • 21 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Installasjon og oppsett av frakt

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Les hvordan du kan tilpasse fraktmetodene i ditt kontrollpanel.

Oppsett av frakt

Du setter opp fraktmetoder ved å gå til Konfigurasjon > Fraktmetoder i ditt kontrollpanel.

Her kan du administrere alle innstillingene til de ulike fraktmetodene dine.

• Fraktalternativer -  Her er alle fraktalternativer som er installert.
  • Fast frakt - Her kan du velge å sette opp generell fast frakt på de ulike alternativene
  • Fri frakt - Her kan du velge å sette opp generell fri frakt på de ulike alternativene
  • Legg til fraktalternativ - Her kan dere legge til flere alternativer

Fast frakt

I følgende eksempel har vi satt opp at Fast fraktpris skal gjelde for fraktalternativene "I postkassen" og "Hentes hos Posten".

Ønsker du å ha en fast fraktpris til kr. 99,-, må du legge inn 79.2 i feltet "Fast frakt beløp".
Denne prisen skal da alltid legges inn eks mva.

I kassen i nettbutikken vil fast fraktpris vises ink. mva. altså kr. 99,-
Husk å bruke punktum mellom desimaler og ikke komma.

(BILDE MANGLER)

Denne "Fast frakt" boksen til høyre vil overstyre alle eventuelle fast frakt priser som dere har satt på spesifikke fraktalternativ.

Fast frakt på spesifikke fraktalternativ

De fleste fraktalternativ har også et eget felt under "Avanserte valg" som lar deg sette fast frakt på kun den ene fraktmetoden.

1. Trykk på det ønskede fraktalternativet
  2. Trykk avanserte valg til høyre for tittelen
  3. Sett en fastpris, denne prisen skal være eks moms.

Fri frakt

I eksemplet under har vi satt opp at fri frakt skal gjelde på ordrer over kr. 1000 for fraktmetodene "I postkassen" og "Hentes hos Posten".

Du kan også legge inn maks vekt som skal gi Fri frakt, i dette eksempelet 35000g eller 35kg.

(BILDE MANGLER)

Denne "Fri frakt" boksen til høyre vil overstyre alle eventuelle fri frakt priser som dere har satt på spesifikke fraktalternativ.

Fri frakt på spesifikke fraktalternativ

De fleste fraktalternativ har også et eget felt under "Avanserte valg" som lar deg sette fri frakt over et visst beløp på kun den ene fraktmetoden.

1. Trykk på det ønskede fraktalternativet
  2. Trykk avanserte valg til høyre for tittelen
  3. Sett en pris under gratis frakt, alle som handler over dette beløpet får fri frakt.

Det er viktig å være obs på at "Vekt per kolli" og "Maksvekt for fri frakt" ikke kan være lik for å unngå at en ordre på eksempelvis 36kg ikke skal kunne gi fri frakt.

Da vil alle ordre som er over 35kg splittes i flere kolli, og dermed regnes denne ordren som to kolli på under 35 kg som altså skal ha fri frakt.

Dette kan du endre under Konfigurasjon > Generelt > Sending/Pakking.
Når denne verdien er den samme som maksgrensen for fri frakt, vil det bli det samme som og ikke ha maksgrense på fri frakt.

Om dere øker verdien på bildet ovenfor, vil ikke dette være noen utfordring for fri frakt.

Legg til fraktalternativ

1. Trykk "Legg til fraktalternativ"
  2. Du får da opp følgende under "Legg til fraktalternativ" knappen.
    Her kan du velge mellom Bring eller PostNord sine fraktmetoder, samt manuelle fraktmetoder.

Endringer på fraktalternativ

For å gjøre endringer kan du trykke på ett av dine fraktalternativer og boksen vil bli forstørret, deretter trykker du på "Avanserte valg".

Her får du valg som tittel og beskrivelse som vises til dine kunder og forskjellige priser du kan legge til.

Avanserte valg gir deg muligheten til å endre flere parameter på fraktalternativet, disse valgene varierer per fraktalternativ.