Ofte stilte spørsmål
  • 17 Jul 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Ofte stilte spørsmål

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Hvem kan få Vipps?

Alle som har nettbutikk eller PoS (datakasse) på vår plattform kan ta i bruk Vipps som betalingsmetode.

Hva koster Vipps?

Det er ingen ekstra månedskostnad eller etableringsgebyr. Kun transaksjonskostnader. Transaksjonskostnadene du betaler avhenger av hvilken produktpakke du har hos Mystore. Se prisoversikt.

Hvordan betaler kundene med Vipps i nettbutikken?

Vipps kommer som et eget betalingsvalg som vises i Klarna checkout, hurtigkassen/bedriftskassen og PoS (datakassen).

Hvordan behandler jeg Vipps ordrer i kontrollpanelet?

Vipps ordrer behandles på samme måte som Klarna ordrer. Vi har en egen hjelpeartikkel som tar for seg hvordan man behandler (redigere, kreditere og kansellere m.m) ordrer her

Hvor lang tid tar det før pengene er på konto?

Vipps betaler ut daglig med 1-2 dagers forsinkelse. Det vil si, kjøp på mandag utbetales tirsdag/onsdag. Kjøp på fredag utbetales mandag/tirsdag og kjøp lørdag/søndag utbetales tirsdag/onsdag.

Vipps - status "Reservert" og "Salg"

Når en kunde legger inn en ordre, blir beløpet reservert. I Vipps-administrasjonen vises transaksjonen som "Reservert" i oversikten. På dette tidspunktet er beløpet ikke trukket fra kundens konto, det er bare reservert.

Når butikkeieren markerer ordren som "sendt" i Mystore, blir beløpet trukket fra kundens konto. I Vipps-administrasjonen vises en ny transaksjon i oversikten som er merket som "Salg".

Etter at dette er gjort, vil det være to forskjellige linjer med samme transaksjons-ID: én som er "Reservert" og én som er "Salg".