Filhanterare
  • 06 May 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Filhanterare

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Översikt

Du hittar utforskaren genom att gå till huvudmenyn > Verktyg > Filhanterare. På förstasidan får du en översikt över alla mappar som innehåller filer till din kontrollpanel. Mapparna som finns i översikten skapas automatiskt av systemet och de mest relevanta filerna finns i mapparna "images" och "logo".

Så här arbetar du med mappar

På förstasidan har du en översikt över olika mappar. Dessa mappar innehåller de filer som laddats upp via din kontrollpanel. De flesta innehåller konfigurationsfiler som du inte behöver ta itu med, men andra (t.ex. "images") innehåller produkt- och bannerbilder. Dessa mappar kan användas för att hitta och ladda ner foton som du har laddat upp tidigare om du inte längre kan hitta bilden lokalt på din dator.

Skapa dina egna mappar

Du kan enkelt skapa dina egna mappar för att hålla reda på. Detta kan vara användbart om du vill flytta produktbilder och bannerbilder till separata undermappar.

Tryck på Åtgärder > Skapa mapp för att skapa egna mappar.

Flytta filer till önskad mapp

När du har skapat dina egna mappar kan du enkelt flytta dina filer. Detta görs genom att klicka på önskad fil och sedan trycka på "Flytta" under förhandsgranskningen. Du kommer nu att få möjlighet att flytta filen till önskad mapp.

Tips!
Bilder som är länkade till produkter påverkas inte av att du ändrar platsen i verktyget. Du bör dock undvika att byta namn på bilder som är länkade till produkter. Se mer info längre ner.

Filhanterare

Läs om vilka filtyper som stöds och vad du kan göra med dina filer.

Filtyper som stöds

Följande filtyper stöds.

"js","ico",'pdf',
'json', 'gif', "csv",
"TPL" 'jpg','xlsx',
"css",'jpeg',"xls",
'xml','png', 'HTML'
"SVG","WebP","OTF"
"TTF""Eot" "Woff"
'woff2'

Drag and drop

Du kan enkelt klicka och dra filer från din dator till filhanteraren.

Byta namn

Du kan enkelt välja att byta namn på dina filer.

OBS!
Var försiktig när du byter namn på bilder som används i din webbutik, eftersom det kan orsaka problem med bildvisningen.

Sökväg till filen

Verktyget låter dig se filsökvägen för dina bilder. När du klickar på en fil så visas detta till höger under "Detaljer" vid "Filens sökväg".