Verifiera din domän
  • 05 Apr 2024
  • 3 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Verifiera din domän

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Intro

Från och med den 31 januari 2024 kommer det att vara ett absolut krav att alla domäner måste verifieras för att kunna skicka e-post via kontrollpanelen. Detta är ett nytt krav hos vår e-postleverantör för att minska skräppost och se till att e-postmeddelanden från legitima avsändare når sina mottagare. I den här artikeln går vi igenom hur du kommer igång med verifiering.

OBS!

Om domänen inte är verifierad kan kunder missa viktig information från butiken, till exempel orderbekräftelser, orderuppdateringar och e-postmeddelanden om lösenord och inloggningar.

Videoguide

Så här verifierar du din domän

För att verifiera din domän måste du först få en digital signatur (DKIM och Return-Path) från vår domänleverantör Postmark. Signaturen hittar du i ett separat verktyg i kontrollpanelen, och signaturen läggs sedan in i domänleverantörens inställningar. Om du är osäker kan domänleverantören hjälpa dig med konfigurationen.

Vilken domän ska användas?

Domänen som ska anges i det här verktyget är den som kommer att användas för att skicka e-post och behöver inte vara densamma som adressen till webbutiken. Om webbutikens adress är webbutik.acendy.se kan du ange acendy.se i verktyget om du vill skicka ett e-postmeddelande från acendy.se. Det viktigaste är att du har tillgång till att ange informationen nedan om inställningarna för din domän.

I din kontrollpanel i Acendy

Följ instruktionerna nedan för att hämta din digitala signatur från kontrollpanelen

Steg 1: Navigera till E-post >konfiguration

Här hittar du ett verktyg som är direkt kopplat till vår domänleverantör Postmark. Verktyget låter dig ange de domäner som ska verifieras och ger dig din digitala signatur (DKIM och Return-Path) som används av din domänleverantör för verifiering.

Steg 2: Ange den domän som ska användas för att skicka e-post

Under "Dina domäner" trycker du på "Lägg till domän".

Steg 3: Ange den domän som ska användas för att skicka e-post (t.ex. minbutikk.no) och tryck på "Skicka"
OBS! Lägg inte till www. framför din domän.

Steg 4: När domänen har skickats in får du tillbaka din digitala signatur (DKIM och Return-Path) från Postmark.

Den här informationen används för konfiguration med domänleverantören. Se nedan hur informationen kan kopieras för enklast möjliga installation.

Följ anvisningarna nedan för att konfigurera en digital signatur hos domänleverantören.

Kontakta domänleverantören om du behöver hjälp

Viktig!

Om du behöver hjälp med att konfigurera en post för digital signatur (TXT) på din domän kan din domänleverantör hjälpa dig med detta.
 Kopiera konfigurationen nedan och skicka informationen via e-post till din domänleverantör för att konfigurera DKIM och Return-Path. Videon nedan visar hur du anger vilken information som ska skickas.

DKIM DKIM Värdnamn: <VÄRD>
Typ: TXT
Värde: <VÄRDE>

Retur-sökväg Värdnamn: <VÄRD>
Typ: CNAME
Värde: <VÄRDE>

Exempel på e-post  ⬇️

One.com

Kom i kontakt med One.com

Loopia.se

Kom i kontakt med Loopia.se

Lägga till avsändaradresser

När du har verifierat minst en domän kan du lägga till returadresser. Gå till "Viktiga e-postadresser" och "Avsändaradresser" för att lägga till önskade adresser.

Vanliga frågor och svar

1. Kan du fortfarande skicka från Gmail, Online, Hotmail etc.?

Från och med den 31 januari kommer det inte längre att vara möjligt att skicka e-post från kontrollpanelen via publika domäner (Gmail, Hotmail, Online, etc.)

För att skicka e-post via vårt system måste du äga en domän som kan verifieras. Kontakta din domänleverantör om du behöver hjälp eller om du kan skicka e-post via din domän. Anledningen till detta är att avsändaren inte kan verifieras när du använder offentliga domäner.

2. Kan du lägga till samma avsändaradress i flera kontrollpaneler?

Inga problem! Om du har flera butiker hos oss (t.ex. dinbutikk.no och dinbutikk.com) och vill använda samma e-postadress (t.ex. epost@dinbutikk.no) för att skicka e-post, följ instruktionerna nedan.

1. Ange domänen i kontrollpanelen som den ska använda för att skicka e-post

2. Om domänen redan har verifierats via en annan kontrollpanel får du nu bara en DKIM-nyckel i gengäld.

3. Lägg till DKIM-nyckeln som ett TXT-värde på domänen hos domänleverantören.

Få hjälp av din domänleverantör

Om du är osäker på hur du gör detta kan din domänleverantör hjälpa dig.