Avansert forhandlerløsning
  • 27 Oct 2023
  • 4 Minutter å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Avansert forhandlerløsning

• Mørk
    Lys
  • Pdf

Article Summary

Avansert forhandlerløsning lar deg sette opp kundegrupper for å tilby unike priser, produkter, betalingsmetoder og fraktmetoder til utvalgte kundegrupper.

Bestilling og oppsett

1. Appen kan bestilles via vår appstore.
  2. Når appen er bestilt, så får vår kundestøtte beskjed og installerer appen for dere.
  3. Dere mottar en e-post om at installasjonen er ferdig og tjenesten er klar til bruk.
  4. Når appen er installert så må dere følge veiledningen under for å sette opp tjenesten til fungere slik dere ønsker.

Legg til kundegrupper

1. Gå til ditt kontrollpanel og åpne følgende side "Ordrer/kunder > Kundegrupper"
    Her kan du opprette kundegrupper, for eksempel forhandlere

Sluttkunder er standard kundegruppe og kan ikke fjernes, men du kan justere visning av betalingsmetoder og fraktmetoder.

2.   For å legge til en ny kunegruppe så trykker man "Legg til ny gruppe"

3.  Du vil så bli tatt til følgende side, her skal du sette opp kundegruppen.

• Navn på ny kundegruppe: Her kan du for eksempel skrive forhandlere, bedriftskunder etc.
  • Vil du gjøre en prisendring: Her velger dere hvilke priser kundegruppen skal få.
    Om dere ønsker å kun gi rabatt på enkelte produkter og kategorier så lar dere denne stå blank, denne funksjonen vil gi rabatt på alle produkter.
  • Egen kundegruppekategori: Her bestemmer dere om kundegruppe skal få en egen kategori, hvor dere kan legge produkter i.
    Dere kan også bestemme at kundegruppen kun skal se denne kategorien.

4. Når du har satt opp kundegruppen slik du ønsker så trykker du på "Opprett kundegruppe", du blir da tatt til "Ordrer/kunder > Kundegrupper" igjen.

Alle valgene på steg 3 kan settes opp i ettertid.

Prisjustering

Man kan endre prisen på to forskjellige måter, enten enkeltvis eller ved en massebehandling. Prisjustering av kundegruppepriser er ikke det samme som rabatt/tilbud, som du kan slå av og på, men varende endring av pris for gitt kundegruppe.

Enkeltvis

1. Gå til "Produktkatalog > Produkter"
  2. Finn produktet du ønsker å endre prisen på
  3. Trykk "Rediger" på produktet og scroll ned til "Kundegrupper"
  4. Her kan du da sette pris for de forskjellige kundegruppene dine på de spesifikke produktene.

Massebehandling

1. For å justere prisen på en kundegruppe trykker du på "Endre" på høyre side av kundegruppen du ønsker å justere prisen på.
  2. Deretter kommer du til siden hvor du kan endre på kundegruppen, øverst skal du huke av "Juster prisen på produktene", og du vil få opp flere valg.
  3. Når du justerer prisen, må du bestemme følgende:
    -Juster pris etter: Hvilken pris skal være utgangspunkt i endringen
    - Hvordan:
    Ønsker du å trekke fra prosent eller kroner
    - Hvor mye:
    Hvor mye ønsker du å trekke fra i kroner eller prosent

- Filter: Her kan du spesifisere hvilken kategori og produsent som blir påvirket av endringen.

Du kan velge mellom å endre pris for alle kategorier samtidig, eller én kategori av gangen. Per nå kan du ikke velge flere kategorier per justering (multiple select).

OBS! Dersom man legger til nye produkter, får de ikke automatisk kundegruppepris. Det vil si at man må justere prisen for disse manuelt eller foreta en ny massejustering av prisen.

Kundegruppepriser kan også endres via Import/Eksport Produkt CSV

Ikke vis disse fraktmetodene

Her kan velge hvilke fraktmetoder du ønsker å ekskludere for kundegruppen.
Ønsker du å tilby en spesifikk fraktmetode, må denne først legges til via Konfigurasjon > Fraktmetoder og så ekskluderes for kundegruppene som ikke skal se denne fraktmetoden (Sluttkunder f.eks.)

Ikke vis disse betalingsmetodene

Hvis det er betalingsmetoder du ikke ønsker å tilby denne kundegruppen, kan de ekskluderes her. Dette er betalingsmoduler lagt til via Konfigurasjon > Betalingsmoduler.

Klarna Checkout er ikke en betalingsmetode i denne sammenhengen. Hvis du har Klarna Checkout, men ønsker at kundegrupper skal gå til hurtigkassen/bedriftskassen (hvor disse betalingsmetodene vises), kan du ha en egen knapp for bedriftskassen.

Eventuelt hvis du ønsker at alle kundegruppekunder (unntatt sluttkunder) automatisk skal komme til bedriftskassen når de klikker på «Til kassen», kan vi aktivere en slik kobling, da behøver du ikke egen knapp for bedriftskassen.

Gi beskjed til kundeservice hvilket alternativ du ønsker, så ordner vi resten.

Hurtigkassen/bedriftskassen ser slik ut:

MVA

Velg om kundene i denne kundegruppen skal se prisene eks. eller ink. mva.
Er det bedriftskunder/forhandlere, vil man gjerne vise prisene eks. mva. Mva blir alltid lagt til / synliggjort i checkout.

Kategorivisning

Her har du to valg, og disse kan kombineres.

Egen kundegruppekategori

Ønsker du et unikt kategoritre for denne kundegruppen, huker du av for egen kundegruppekategori. Med dette valget vil det opprettes en hovedkategori med samme navn som kundegruppen. Det er kun mulig å ha én hovedkategori per kundegruppe, men du kan opprette flere underkategorier tilknyttet hovedkategorien.

Vis bare kundegruppekategorier (Skjuler alle andre kategorier for kunder i denne gruppen)

Valg nr. to spør om kundene i kundegruppen utelukkende skal se deres unike kategorier, eller om alle kategorier i nettbutikken skal være tilgjengelig for denne kundegruppen.

Ønsker du at kunder skal ha kundegruppekategorien som startside når de logger inn? Gi beskjed til kundeservice, så ordner vi det.

Kundegruppekategorier vil legge seg nederst i Produktkatalog > Produkter

Produkter legges til kategoriene som normalt. Se hjelpeartikkel for opprettelse av produkter

Koble kunder til kundegrupper

Hvis du tillater at nye kunder kan registere seg selv via nettbutikken, vil alle nye kunder automatisk legge seg som sluttkunder.
Du går da inn på kundekortet via Ordrer/kunder > Kunder og velger ønsket kundegruppe.

Alternativt kan du

1. Sende ut påmeldingslink via Ordrer/kunder > Kunder > + NY KUNDE
  2. Sette opp automatisk kobling basert på e-postadresse/domene via Ordrer/kunder > Kundegrupper. På avbildet eksempel vil alle kunder som registrer seg med en mystore.no mailadresse, automatisk kobles til kundegruppen Forhandler A