Avansert lagerstyring
  • 14 Nov 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Avansert lagerstyring

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Med Avansert lagerstyring installert i nettbutikken kan du sette opp lagergrupper med unike regler som gjør det enklere å holde god flyt på produkter og lagerbeholdning.

Definer lagerreglene i kontrollpanelet før bruk

Før du tar avansert lagerstyring i bruk er det viktig å endre hovedinnstillingene i kontrollpanelet. Dette må gjøres for å unngå en konflikt i lagerstyringen.

Lagerregler i kontrollpanelet

Naviger til Konfigurasjon > Generelt > Lagerstatus. Herfra endrer du følgende lagerregler.

1. La kunde bestille selv om det er fritt på lager settes til "Nei"
  2. Ikke tillatt kjøp av varianter som ikke er på lager settes til "Ja"

Lagervisning på produktside

Hvis lagerstatus ikke er synlig på produktside, kan du gå inn i Design > Ditt design > Designinnstillinger og videre under Produktside > Generelle innstillinger finner du Vis lastebil-ikon under produkttittel som du setter til "På".

Opprett lagerregler på produktnivå

Når lagerregene i kontrollpanelet er satt opp riktig kan man begynne med å opprette egne lagerregler på produktene. Dette gjøres via fanen "Lagergrupper".
Alle nye produkter får lagergruppe ID: 1 som standard.

Opprett nye lagergrupper

For å opprette en ny lagergruppe trykker du på nedtrekksmenyen, for så å trykke "Velg / lag ny gruppe".

Eksempel 1: Oversalg med standard leveringstid

Eksempel 2: Oversalg med 3-5 dager leveringstid

Eksempel 3: Tillat oversalg av et gitt antall produkter

Dersom du ønsker å tillate oversalg av et gitt antall produkter kan du opprette en egendefinert status som baserer seg på lagerantall. I eksemplet under tillates oversalg av totalt 3 produkter, dvs. produktet kan selges frem til saldoen er -2.

Lagerreglene skal være slik

Se hvordan reglene legges til

Eksempel 5: Egendefinert saldo

Dette er nyttig hvis du ønsker å indikere lagersaldo, uten å oppgi nøyaktig antall. Under får to to eksempler

Tekst og handlinger basert på bestemt lagerantall:

1. Teksten "5+ på lager" vises når lagersaldoen er 5 eller mer.
  2. Teksten "Mindre enn 5 på lager" vises når saldoen er 4 eller mindre.
  3. Kjøp tillates ikke når produktet er utsolgt og produktet deaktiveres.

I nettbutikken vil dette se slik ut:

Endre lagerregler via masseendring

Med verktøyet "Masseendring" kan du raskt og enkelt endre lagergrupper på utvalgte produkter. Du finner verktøyet "Masseendring" ved å navigere til Produktkatalog > Masseendring i ditt kontrollpanel. Se hvordan dette gjøres.