Alderssjekk via Bank-ID
  • 12 Dec 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Alderssjekk via Bank-ID

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Legg til aldersverifisering

Under Produktkatalog > Produkter kan du gå inn på hvert enkelt produkt som skal ha sjekk av aldersgrense, og legge til Tag "Age_check" og sett verdien til "1" og oppdater produktet.

Produktet vil nå være merket, og hvis produktet blir lagt i kassen, både i Klarna Checkout og Hurtigkassen, vil kunden bli tatt til en ny side for aldersverifisering ved hjelp av BankID.

Status på ordre

• Godkjente ordre =  grønn
  • Ikke godkjente ordre =  rød

I ordreoversikten deres vil ordrer markert med grønt være godkjent via alderssjekk. Ordrer markert i rødt er ordrer der kunden ikke har gjennomført alderssjekk via Bank ID.

Merk!
Ordrer markert i rødt betyr at kunden ikke har bestått, eller gjennomført alderssjekken. Det kan altså hende kunden er over 18 år, men ordren krever manuell oppfølging for å bekrefte at kunden er over 18 år før den kan sendes.

Faktura + alderssjekk

Ordrer bestilt med faktura vil ikke få noen fargekode

Siden man må være over 18 år for å betale med faktura eller delbetaling vil det ikke dukke opp noen farge på ordrer der kunden har lagt inn fødsel- og personnummer som viser at kunden er over 18 år. Kort fortalt gjennomfører Klarna en alderssjekk som ikke krever Bank ID.