Bokføring av gavekort i Tripletex

1. Oppsett av Tripletex

Før man kan legge til gavekort som en betalingsmåte i integrasjonen/oppsettet i Mystore må man sette opp gavekort som betalingsmåte i Tripletex.
Nedenfor finner du en guide som forklarer hvordan kunden selv kan gjøre dette i sin Tripletex-konto.

1. Logg inn i Tripletex
  2. Gå til "Faktura > Innstillinger > Betalingstyper"
  3. Om gavekort ikke allerede er en betalingsmåte klikk "Ny rad"
  4. Gi betalingsmetoden en beskrivelse og koble den til regnskapskonto "Annen kortsiktig gjeld"
  5. Pass på at "Vis på ordre" er aktivert

På gavekort-produktet i Tripletex er det viktig at "Inntektskonto" er satt til "Annen kortsiktig gjeld" - altså samme konto som betalingstypen.
Pass også på at at MVA er satt til "5: (0%) Ingen utgående avgift (innenfor mva-loven)".

2. Oppsett av integrasjon

Når ekstratjenesten er klar og oppsettet i Tripletex er gjort er det på tide å konfigurere integrasjonen.
I kontrollpanelet ditt gå til "Apps > Innstillinger > Tripletex v2 > Innstillinger > Innstallasjonsveileder".

Du kan enten klikke deg igjennom de første stegene til du når steg 4 eller du kan skrive denne adressen i nettleseren din: https://dittbutikknavn.mystore4.no/kontrollpanel/onboarding_tripletex.php?step=4
PS! Bytt ut "dittbutikknavn" med ditt faktiske butikknavn.

Koble så de forskjellige betalingsmetodene i nettbutikken mot korrekt betalingsmetode i Tripletex.
Oppsette kan variere litt fra butikk til butikk, så om du er usikker anbefaler vi at du sjekker med regnskapsfører eller noen andre som er kyndig i Tripletex og regnskap.

Etter "Betaling med gavekort" er koblet til korrekt betalingsmåte i Tripletex er butikken klar til bokføring av gavekort.
Da er det bare å gjøre ferdig oppsettet og starte salget!

3. Visning i Tripletex

Ordrer som er betalt med gavekort + en annen betalingsmåte vil nå ha hver av disse et eget bilag på faktura i Tripletex:

↑ Som du ser på bildet over har fakturaen to betalingsbilag: 3000 NOK er betaling fra Klarna og 200 NOK er betaling fra gavekort.

Om vi ser nærmere på bilagsnummer 15-2020 kan vi se at betalingen er registrert på gavekortkontoen (2990 - Annen kortsiktig gjeld):