GDPR

Mystore.no er godt i gang med arbeidet å etterfølge de nye personvernreglene fra EU (GDPR).

Vi har i våre betingelser tatt inn ett punkt 9 om vårt ansvar som databehandler/dataprosessor. Det skal være dekkende, og blir oppdatert hvis det blir endringer.
Se betingelsene http://www.mystore.no/brukeravtale/

Du finner en personvernerklæring som kan brukes som mal her:
https://docs.google.com/document/d/1WdArgU6uGA8OniZrE_Cdfbd8TRXMkb4LQ3MvwXWHRsA/edit?usp=sharing

Enkelte av våre kunder har laget en egen Side om Personvern i nettbutikken under
Design > Hovedmeny/Innhold og andre har lagt dette inn i Salgs/Kjøpsbetingelser.
Som nettbutikkeier må en finne ut hvilke av disse punktene i malen over som er gjeldende for deg.

Vi anbefaler å se vårt GDPR Webinar som vi gjennomførte i mai måned, og som tok for seg mange spørsmål om hva man må tenke på i forhold til GDPR:
http://events.genndi.com/r/3/0/replay/818182175026316685/452a1af6d7/0/46361642

I tillegg har vi på vår nettside informasjon i forhold til GDPR:
https://www.mystore.no/personvern/
Denne vil også bli oppdatert fremover.

Og hvis du sliter du med cookies og GDPR?

Husk at dette er gjeldende rett i Norge:

Kravet til samtykke vil være oppfylt ved at sluttbruker benytter en teknisk innstilling i nettleser eller tilsvarende i de tilfeller der dette er teknisk mulig og effektivt. Også forhåndsinnstilling i nettleser om at brukeren aksepterer informasjonskapsler/cookies anses å utgjøre et samtykke, forutsatt at det finnes klar og tydelig informasjon tilgjengelig på det aktuelle nettstedet om hvilke informasjonskapsler/cookies og lignede teknikker som benyttes, hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen og hvem som behandler opplysningene. Det er tilstrekkelig at brukeren samtykker én gang for det samme formålet. Bruker skal imidlertid til enhver tid ha mulighet til å trekke tilbake sitt samtykke. Kravet til samtykke er av praktiske årsaker ikke sammenfallende med krav til samtykke etter personopplysningsloven.

Kilde: Regjeringen.no se paragraf "Til ny § 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies"

Det viktige er unngå pop-up bannere, samtykkeknapper og annet som kan ødelegge brukeropplevelsen.

Bare sørg for god informasjon i en informasjonsside om bruk av informasjonskapsler/cookies.