Kampanjesenteret
  • 14 Sep 2023
  • 6 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Kampanjesenteret

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Kampanjesenteret hjelper deg med å sette sammen og planlegge fremtidige tilbud på dine produkter.

Introduksjon

Kampanjesenteret er et verktøy som kan hjelpe deg med å planlegge fremtidige tilbudskampanjer. Et godt eksempel er perioden for julehandel og særlig Black Week, der man ofte ønsker å ha ulike tilbud gjennom hele uken.

Med kampanjesenteret kan du planlegge på forhånd hvilke tilbud du ønsker å tilby. Se eksempel under.

• Mandag: 15% på skiutstyr
  • Tirsdag: 20% på telt
  • Onsdag: 25% på vinterutstyr sykkel
  • Torsdag: 30% på vinterklær
  • Fredag: 40% på truger

Her kan du opprette alle kampanjene på forhånd, for så å la kampanjesenteret gjøre resten.

Vær obs på at det ikke er mulig å endre dato og tidspunkt etter en kampanje er opprettet. Dobbeltsjekk at dato og start/stopptidspunkt er korrekt før kampanjen lagres.

Om det blir nødvendig å endre dato/tid så må dere først arkivere kampanjen, deretter kan dere duplisere kampanjen og sette ny dato/tid.

Denne appen kan ikke kombineres med produktpakker. Årsaken er at produktpakker i seg selv er en "kampanje" der man setter inn en rabatt på et pakkeprodukt, og vil ikke fungere i kampanjesenteret.

Merk at endringer du gjøre i kampanjesenteret ikke endrer direkte på produktene i produktkatalogen, men kun vil være en midlertidig endring i perioden kampanjen er aktiv.

Installasjon

Kampanjesenteret er ikke installert som standard. Det er en gratis app som du må installere via vår app store.
Fra kontrollpanelet kommer du til app store ved å klikke på "Apps" i hovedmenyen. Finn deretter appen og klikk det inn på siden. Der finner du en knapp "Bestill app".

Vårt kundesenter vil da få en melding og installere appen for deg. Du vil få en melding når det er gjort.

Kampanjesenterets forside

Fra menypunktet “Produktkatalog” velger du punktet “Kampanje”.
Du kommer da til oversiktssiden i senteret. Her vil alle dine kampanjer vises.

Du oppretter kampanje ved å klikke på "Lag ny kampanje" og fyller inn skjemaet.

Har du mange kampanjer kan du benytte søkefeltet "Filtrér kampanjene". Her kan du søke på kampanjenavn og/eller dato. Tabellen oppdaterer seg automatisk etter hvert som du skriver i feltet.

Kampanjene grupperes på kommende, aktive og arkiverte kampanjer i tabellen. Fra høyre til venstre vises: navn, beskrivelse, startdato, sluttdato, hvor mange produkter som er lagt til kampanjen.

Siste kolonne er dynamisk og viser forskjellige valg for de forskjellige gruppene. For kommende kampanjer vises valg for å vise alle produktene , legge til nye produkter, duplisere og arkivere kampanjen.

Til høyre for søkefeltet er det et ikon som åpner en meny som lar deg aktivere/deaktivere kampanjer øyeblikkelig. Standard er at dette skjer automatisk av vår plattform, så du skal ikke trenge å gjøre dette manuelt hvis det ikke er absolutt nødvendig.

Opprett din første kampanje

Fra forsiden i kampanjesenter oppretter du en ny kampanje ved å klike på "Lag ny kampanje".

Du kommer til en ny side hvor du blir presentert for et skjema hvor du oppgir navn, tidsperiode, og om du ønsker å knytte kampanjen til en kategori.

Navn og beskrivelse er kun ment for internt bruk. Navn er pålagt.

Tidsperiode

Bruk kalenderen for å velge start- og sluttdato. Trykk to ganger på samme dato hvis kampanje skal ha samme start- og sluttdato.

Velg så klokkeslett for start- og sluttdato.

Kampanjer må ha en startdato frem i tid. Minimum neste hele time. Sluttdato må være etter startdato.

Her kan det være verdt å vite at vi bruker kampanjeperioden du oppgir til automatisk starte og stoppe kampanjen for deg. Vi sjekker dette hvert 10. minutt. Deretter kan det gå noen sekunder før du merker at kampanjen har startet/sluttet. Hvis vi opplever stor pågang på våre systemer kan det hende det tar lengre tid.

Derfor kan det være verdt å vente litt med å sende ut en e-postkampanje til du er sikker på at kampanjen har startet.

Det er lov å opprette kampanjer som går på tvers av andre kampanjer. Men det er ikke mulig å legge til produkter i en kampanje hvor samme produkt eksisterer i en overlappende kampanje.

Skal du til å opprette en kampanje som overlapper en annen kampanje vil vi informere deg om dette.

Kategori

Knytter du kampanjen til en kategori vil vi automatisk synkronisere produkter som legges til i kampanjen til kategorien. F.eks. Lager du en kategori Black Friday så kan du knytte den til kampanjen Black Friday. Om du velger å synkronisere kampanjen med en kategori vil du se en nedtrekksmeny hvor du velger kategorien.

Merk. Produktene legges umiddelbart til i den valgte kategorien. Tilbudsprisen aktiveres ved kampanjestart. Vi anbefaler å legge produktene i en egen, deaktivert kategori, hvor kampanjesenteret aktiverer kategorien ved kampanjestart.

Når kategorien synkroniseres får dere tre valg

Merk: Aktivering/deaktivering av kategori vil ikke fungere hvis kategorien er aktivert men satt til skjult.

Når du er ferdig å fylle inn feltene så klikker du “Opprett kampanje”.

Legg til produkter

Her legger du til produkter i kampanjen din.

Start med å klikke på "Legg til produkter". Du kommer til en side som viser det tilgjengelige produkter å legge til i kampanjen.

Her er det verdt å huske på at produkter som du forventer skal være tilgjengelig kanskje ikke er det. Det kan skyldes flere ting, men mest sannsynlig er det fordi produktet er lagt til en overlappende kampanje.

Her er det to måter å legge til produkter.

Den første er å klikke på "Legg til alle produkter. Alle tilgjengelige produkter blir da lagt til i kampanjen. Etter at du har gjort det blir du automatisk sendt tilbake til siden som viser produktene som er lagt til i kampanjen.

Den andre måten er å legge til ett og ett produkt ved å klikke på "Legg til" knappen på hver rad i tabellen. Da kan du også sette en tilbudspris på produktet. Verdien du setter er enten hele kroner eller prosent.

Filtrering

Ofte har man mange produkter som er tilgjengelig for å legges til i kampanjen. Øverst på siden har vi derfor laget noen verktøy som gjør det mulig å filtrere produktene på produsent, kategori eller lagerstatus på produkter.

Endringer du gjør her påvirker tabellen under. Men merk at knappen "Legg til alle produkter" har blitt endret til "Legg til filtrerte produkter".

Til høyre har du et søkefelt hvor du kan søke etter produkter på tittel.

Når du er ferdig å legge til produkter klikker du “Tilbake” ved siden av nedtrekksmenyene for filtrering.

Administrer produkter i kampanjen

Denne siden viser alle produkter som er lagt til kampanjen.

Knappen “Legg til produkter” tar deg tilbake til siden hvor du legger til produkter. Til høyre på denne knappen er den en liten pil som peker nedover.

Klikker du på den får du ekstra valg som å legge til alle produkter eller fjerne alle produkter fra kampanjen.

Neste knapp tar deg til oversiktssiden for alle kampanjer.

Global prisendring

Til høyre er det et felt du kan benytte til å gjøre en prisendring i prosent på alle produktene som er lagt til i kampanjen.

Merka t dette endrer tilbudsprisen på alle produktene i kampanjen. Vi har derfor gjort det slik at du må bekrefte endringen før vi gjør en global oppdatering.

Produkttabell
Tabellen viser informasjon som for det meste er selvforklarende. Men tall som vises i rødt indikerer at det fortsatt ikke er gjort en prisjustering på produktet.

Prisjustering
Ønsker du å gjøre en prisjustering klikker du i tekstfeltet i raden for det aktuelle produktet og skriver inn en pris i prosent eller pris. Dvs. tall + tegnet ‘%’ for endring i prosent, eller et heltall for tilbudspris i kroner.

Fortjeneste
Kolonnen fortjeneste viser bruttofortjeneste i prosent. Denne verdien vises kun hvis det er registrert en innpris på produktet. Prosenten er utregnet på følgende måte:

(Bruttofortjeneste/Salgspris) x 100 = Bruttofortjeneste i %

Merk at alle verdiene i utregningen er eks.moms. Prisene som vises i kolonnene Pris og Kampanjepris er ink.moms.

Helt til høyre er det en knapp med et ikon av en søppelboks som lar deg fjerne produktet fra kampanjen.