FAQ - Datakasse
  • 06 Dec 2023
  • 6 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

FAQ - Datakasse

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Hvilke betalingsmetoder kan man tilby kundene?

Du kan ta betalt med følgende betalingsmetoder med vår datakasse.

• Visa

• Mastercard

• American Express

• Diners

• AliPay

• Maestro

Ta kontakt med vår kundeservice for mer informasjon og bestilling.

Kan man tilbakebetale beløp til kundens kort?

Med vår nyeste terminal V400M kan man refundere til kundens konto.

Refundering på kort gjøres ved å scanne eller søke opp kundens kvittering, slå inn produktene i retur og velge Kort som betalingsmetode. Det kan ta 1-2 minutter før pengene er bekreftet refundert til kunden. Kunden kan regne med å motta pengene i løpet av 2-3 virkedager.

Les mer her →

Hvordan endrer jeg bunntekst på kvitteringen?

Dette kan du gjøre i kontrollpanelet. Gå til "Konfigurasjon" og velg POS i kontrollpanelet. Velg "Kvittering: Bunntekst" og juster teksten.

Kan jeg bruke rabattkode i datakasse?

Du kan ikke bruke rabattkode i datakassen. For å gi rabatt på ordre eller produkt, gjør du følgende.

Gi rabatt på ordre:

Etter at du har lagt produkter i handlekurven kan du klikke på feltet "Rabatt" i handlekurven til høyre. Skriv inn ønsket rabatt i prosent.

Rabatt på produkt:

Etter at du har lagt produkter i handlekurven kan du klikke på et produkt og legge inn rabatt i prosent eller sette en pris. Du kan også gi rabatt på hele ordren.

Er det mulig å benytte flere kassapunkt?

Ja, du kan ha så mange kassapunkter du selv ønsker og trenger i din butikk. Du vil trenge hardware inkludert terminal til hvert kassepunkt.

Se vårt utvalg i hardware store →

Trenger jeg noe mer enn bare appen?

For å bruke Mystore Datakasse så trenger du appen "Mystore Datakasse" og betalingsterminal fra oss. I tillegg til det så kan du kjøpe kvitteringsskriver, kasseskuff, strekkodeleser, etikettskriver, iPad og iPad stand i vår Hardware Store.

Se vårt utvalg i Hardware store

Kontakt salg@mystore.no hvis du trenger rådgivning.

Kan produkter synkroniseres med min nettbutikk?

Datakassen er et speilbilde av din nettbutikk. Produktene legges inn i samme kontrollpanel og vises i både nettbutikk og datakasse. Du kan velge å ha produkt som kun vises i datakassen og ikke i nettbutikken.

Lagerstatusen en synkronisert mellom datakasse og nettbutikk.

Hvor mange produkter kan jeg legge inn?

Du kan legge inn så mange produkter du selv ønsker. Har du veldig mange produkt anbefales det at du bruker strekkoder og strekkodeleser for å gjøre navigeringen enklere i datakassen.

Klarer ikke å koble til terminal på 4G mot delt nettverk fra iPhone/iPad, hva er feil?

Hvis terminal har problemer med å koble opp mot 4G med delt nettverk fra iPad/iPhone, logg ut på iPad/iPhone fra iCloud og glem andre nettverk som iPaden har vært koblet til tidligere. Når dette er gjort, prøv på nytt.

Kan jeg legge til produkter som kun vises i datakassen eller i nettbutikken?

Ja, det kan du gjøre. For å velge om produkter skal være synlige kun i nettbutikken og/eller i POS kassasystemet går man inn på produktet i Kontrollpanel og justerer “Synlighet” og “Synlighet i kassasystem”.

Kan jeg dele opp en betaling i kort og kontant?

Du kan enkelt dele opp en betaling i kort og kontant. Når du har slått inn alle produkter i kassen, klikk på "Kontant" og skriv inn beløp som skal betales. Velg "Registrere betaling", klikk på "Kort" for å betale resterende beløp på kort.

Hvordan dele nett fra iPad og koble opp terminal mot 4G?

Dersom din iPad har støtte for SIM-kort kan du enkelt koble terminalen til ipadens nettverk.

For å dele nett fra iPad trenger du 4G og at din iPad er utstyrt med SIM-kort. Åpne ipadens innstillinger > dersom "Delt internett" er et menyvalg har du mulighet for SIM-kort i ipaden.

Når "Delt Internett er på:

• V400m terminal: Trykk 9 > Grønn knapp > Tast inn Pinkode > Nettverk > Wi-Fi.

• S1000 terminal: Trykk innstillinger > Nettverk > Tast inn Pinkode > Wi-Fi.

For å koble terminalen til appen Mystore Datakasse, gjør du følgende:

• Åpne appen og gå til meny lengst opp til venstre. Velg "Terminal innstillinger".

• Skriv inn IP-adressen og klikk på lagre. Når det er gjort, klikk på det røde krysset på bankterminalen fire ganger, så det viser "Mystore gjør handelen enklere" på skjermen.

• Når kalkulator lengst opp til høyre viser grønn i appen, da er terminalen tilkoblet iPaden.

Kan vi få en demokonto av datakassen?

Ja, Datakassen kan testes. Kontakt salg@mystore.no så hjelper vi deg med å få en demonstrasjon.

Hvilke enheter er støttet?

Du kan bruke iPad eller iPhone til datakasse og terminal, men enheten må ha IOS versjon 9.3 eller nyere. Øvrig hardware som er støttet til vår datakassen finner dere i Mystores Hardware store.

Merk at det per nå kun er i vår iPad app at kvitteringsskriver er støttet. På andre enheter kan kvittering skrives ut på vanlig skriver eller sendes på SMS.

Er Mystore Datakasse godkjent av skattemyndighetene?

Mystore Datakasse er i samsvar med den nye kassasystemlova og kassasystemforskrifta for 2017. Vi tar oss av reglementer i tillegg til det tekniske.
Les mer på Skatteetatens nettside.

Er det støtte for gavekort?

Vi har støtte for at dine kunder kan betale via gavekort som iGive, Sentrumsgavekort og andre typer gavekort støttet av Nets, direkte på kortterminalen.
Dette krever at BAX-nummer er lagt til i din avtale.
Du kan lese mer om BAX her.

Vi har også støtte for å lage egne gavekort i Mystore Datakasse.
Gavekortet kan sendes på SMS eller printes ut på kvitteringsskriveren
om du bruker vår IOS app.

Vi støtter ikke salg av gavekort med BAX.
Kontakt vår kundeservice for installasjon av gavekort.

Hvordan skrives kvittering ut automatiskt ved salg?

Dette kan du gjøre i menyen lengst opp til venstre i Datakasse-appen. Velg Innstillinger og hake for "PÅ" i feltet "Automatisk utskrift av kvitteringer".

Hva med returer?

For å behandle en retur i kassen gjør du følgende:

• Klikk på produktet slik at det legger seg i handlekurven.

• Når produkten ligger i handlekurven, klikk på det.

• Et vindu kommer opp, klikk på "Slå inn som retur". Du kan selv velge om du ønsker at gi kunden penger igjen eller en tilgodelapp.

Kan jeg slå inn et produkt jeg ikke har i produktkatalogen?

Ja, du kan slå inn et produkt som du ikke ligger i produktkatalogen. Klikke på "+PRODUKT" øverst i handlekurven, til høyre i datakasse appen. Under navn kan du taste inn valgfri tekt og legge inn pris på produkt, MVA og antall. Deretter legger du produkt i handlekurven lengst ned til høyre.

Hvordan tilbakestiller jeg datakasse-appen?

Dersom kassen har hengt seg opp kan det fungere å ta en lokal reset av butikken:
Steg 1: Dobbeltklikk på ipadens hjemknapp.

Steg 2: Sveip bort datakassen så denne ikke kjører i bakgrunnen.

Steg 3: Bla deg ned til appen "Datakasse".

Steg 4: Trykk på "Reset butikk" slik at denne lyser grønt.

Steg 5: Åpne datakassen og logg inn med din brukerinfo.

Se videogjennomgang her →

Kan jeg bruker iZettle eller andre betalingsterminaler?

Du kan kun bruke den terminalen som kommer fra Mystore.no. Terminalen er knyttet opp til iPad så totalsum på kassen overføres direkte til terminal. På den måten unngår dere feilslag ved betaling.

Er det støtte for BankAxept?

Betalingsterminalen støtter ikke BankAxept. Terminalen støtter Visa, MasterCard og Maestro.

Kan jeg ha flere brukere innlogget samtidig?

Ja, flere brukere kan være innlogget men ikke samtidig på samme kassapunkt.

Trenger jeg nettbutikk for å bruke Mystore Datakasse?

Du trenger ikke å ha nettbutikk for å bruke Mystore Datakasse. Det er ingen faste månedskostnader, du betaler kun for bruk.

Her kan du lese mer om Mystore Datakasse

Er det vanskelig å bruke datakasse?

Systemet er bygd for å være enkel i bruk. I tillegg leveres det på iPad og iPhone, noe som gjør bruken intuitiv fra første stund. Om du trenger hjelp eller står fast, finner du en mengde brukerveiledninger og dokumentasjon i vårt hjelpesenter.

Skulle du likevel stå fast på et område eller ha problemer, så har du gratis support alle hverdager. Vi står klare til å hjelpe deg!

Her finner du våre kontaktopplysninger

Kan jeg endre hvilke produkter som vises på forsiden?

Man kan velge inntil 8 produkter som skal vises på forsiden i datakassen. Dette gjøres under valget "Utvalgte produkter" i kontrollpanelet.

Kan en terminal brukers på flere kassepunkter?

Nei, du må ha terminal til hvert kassepunkt du har i butikken.