Kan jeg selge produkter til utlandet med deres løsning?

Med Klarna betalingsløsning, kan dere selge varer til utlandet.
Klarna støtter følgende land utover Norge:
Sverige, Finland, Østerrike og Tyskland.

For salg til Østerrike og Tyskland, må du ta kontakt med Klarna på e-post merchant@klarna.no for at de åpner opp for disse to landene.

Vi kan åpne opp mulighet for at kunder fra Sverige og Finland kan gjennomføre kjøp via Klarna, i din nettbutikk.
For å få dette til, må dere først legge inn valuta for disse landene under Konfigurasjon > Innstillinger > Valuta.
Når valuta er lagt inn for disse to landene, kan dere sende en mail til kundeservice@mystore.no  og be oss åpne opp for disse to landene.

Eksempel på valutaoppsett ser du under for Svenske Kroner.
Det blir en manuell jobb og oppdatere denne valutaverdien.
Legg inn verdien som er gjeldende per i dag og svensk valuta vil aktiveres for svenske kunder.
Det er ikke automatisk oppdatering av valutaverdier i vårt system.
Når verdien legges inn må det eksempelvis være følgende oppsett: 1.00000000
Altså åtte desimaler etter punktum.

Oppsettet for Sverige blir da:
Tittel: Svenske kronor
Kode: SEK
Symbol til venstre:
Symbol til høyre: ,-
Desimaltegn: ,
Tusentegn: .
Desimaler: 2
Verdi: Her legger du inn valuta for det aktuelle landet.
Vis 0 desimaler i butikk: Velg dette om du vil vise desimaler på pris i nettbutikken
Vis desimaler i kasse: Velg dette om du vil vise desimaler i kasse

Når det gjelder land som Klarna ikke støtter, kan det i Klarna kassen åpnes opp for at disse kundene blir sendt til Mystore hurtigkasse, der du f.eks. kan ha Paypal tilgjengelig som betalingsmetode -

MVA

Når kunder legger inn sin adresse og land (utlandet) vil moms automatisk bli fjernet i kassen.

Frakt til utlandet

For å sette opp frakt til utlandet kan du installere fraktalternativet,"Internasjonal frakt med vekt/pris".
Fraktmetoden finner du under Konfigurasjon > Fraktmetoder.
Her velger du "+LEGG TIL FRAKTALTERNATIV"

og videre "se flere alternativ"

Her installerer du "Internasjonal frakt med vekt/pris"

Internasjonal frakt med vekt/pris

Metoden "Internasjonal frakt med vekt/pris" - her kan du definere flere land, soner og forskjellige priser (egne prismatriser)
Eksempel på oppsett:

Sone 1

Her har vi satt opp et eksempel og definert at i Sone 1 skal vi ha et fraktoppsett til Sverige og Finland.
Fra 0kg - 2kg - 99,-
Fra 2kg-10kg - 129,-
Fra 10kg-35kg - 199,-
Ønsker du at fraktmetoden skal være skjult for norske kunder, setter du "Ikke vis til kunder fra Norge" til "True"

Sone 2 og 3 -

I sone 2 har vi satt opp et eksempel at vi skal ha en fast fraktpris til Danmark på kr. 199,-.
Sone 3 er alle andre land utover Danmark, Sverige og Finland "All others".
Her har vi lagt inn i prismatrise en fast fraktpris på kr. 299,- på forsendelser mellom 0-35kg.