Kunder

Hvordan opprette kunde?

Gå til Ordrer/Kunder -> Opprett kundekonto

1. Fyll inn kundeinformasjon i feltene
  2. Huk av på «Send epost til kunden» for å sende epost med påloggingsinformasjon(tilfeldig passord) til kunden:

eller la stå åpen for å definere et passord for kunden:

3. Trykk på

Hvordan slette en kunde?

Hvis du går til Kontrollpanel - Ordrer/Kunder - Kunder, og finner kunden i listen der, så har du ett valg for slett helt til høyre i den listen. Det er ett ikon av en person med ett rødt minus på. Kundekontoen vil slettes, men det vil fortsatt eksistere spor av kunden, som for eksempel ordrer kunden har gjort.

Se/redigere kundeinformasjon:

Dersom det skulle bli nødvendig å finne og/eller redigere kundeinformasjon på en kunde, kan dette gjøres slik:
  1. Gå til Ordrer/Kunder -> Kunder
  2. Finn ønsket kunde i kundelisten eller bruk søkefeltet for å finne ønsket kunde
  3. Trykk på kundenavn
  4. Benytt «Valg» til høyre for å utføre en handling eller rediger kundeinformasjon nedover
  5. Trykk på

Sende epost til kunde

Ved behov kan du alltid sende en epost direkte til en kunde. Dette kan gjøres slik:

1. Gå til Ordrer/Kunder -> Kunder
  2. Finn ønsket kunde i listen, eller søk opp. Trykk så på  :
  3. Fyll inn emne og melding på siden. Trykk så på :

Eksportere kundelister

Om dere benytter et eksternt system for å sende nyhetsbrev kan det være hensiktsmessig å eksportere ut kundeinfo som fornavn/etternavn/epost til et eksternt system, her finner dere fremgangsmåten:
  1. Logg inn i deres kontrollpanel
  2. Gå til «Ordrer/kunder -> Kunder»
  3. Velg «Eksport av kundedata»
  4. Bruk filter for å lage den listen du ønsker, f.eks si at du kun skal ha ut en liste over alle som abbonerer på nyhetsbrev
  5. Scroll helt ned, velg «Lagre CSV»
  6. Det blir nå generert en CSV-fil som kan importeres i andre systemer. Denne filen kan også åpnes i Excel/Openoffice