Ofte stilte spørsmål om Vipps

Hvem kan få Vipps?

Vi tilbyr Vipps som betalingsløsning til alle våre kunder som har produktpakke Entrepreneur, Business eller Corporate. Det er ingen ekstra månedskostnad eller etableringskostnader. Hvis du har en gammel produktpakke kan du oppgradere denne.
Se prisliste

Hvordan bestiller jeg Vipps?

Her kan du lese hvordan du bestiller Vipps til nettbutikken

Hvordan fungerer Vipps?

Løsningen fungerer på samme måte som med Klarna. Beløpet blir trukket fra kundens konto med en gang ordren blir oppdatert til "Sendt".

Dersom ordren blir kansellert før den er sendt, så blir reservasjonen på kortet fjernet.
Hvis du ønsker å kansellere en Vipps-ordre før den er satt som fullført, kan du endre ordrestatus til "Kansellert". Du kan også benytte deg av denne linken i kontrollpanelet for å kansellere, sjekke status og aktivere Vipps-ordrer:
/kontrollpanel/order_tools.php

Hvordan betaler kundene med Vipps i nettbutikken?

1. Kunden legger varer i handlekurven.
  2. I kassen velger kunden Vipps som betalingsmetode
  3. Det kommer en push-melding på mobilen der det står at butikkens navn ber om beløpet som du har handlet for.
  4. Sveip push-meldingen på mobilen for å godkjenne kjøpet.
  5. Kontroller og trykk betal i Vipps.

Kreditering av Vipps ordrer

Vipps støtter kreditering av ordrer som er aktivert/sendt.
For å finne ut hvordan dette fungerer, se denne artikkelen.

Hvis en ordre ikke har fått ordrestatus fullført - kan man da redigere ordren for så å aktivere betalingen hos Vipps? Vil det nye beløpet oppdateres hos Vipps?

Alle ordrer som blir aktivert vil alltid bli belastet hele beløpet som ble reservert. Det vil si at hvis man endrer ordren ved å øke/senke beløpet vil dette bli ignorert og det opprinnelige beløpet vil bli belastet.

Hva koster Vipps?

Transaksjonskonstnaden du betaler avhenger av hvilken produktpakke du har.

Hvor lang tid tar det før pengene er på konto?

Vipps betaler ut daglig med 1-2 dagers forsinkelse. Det vil si, kjøp på mandag utbetales tirsdag/onsdag. Kjøp på fredag utbetales mandag/tirsdag og kjøp lørdag/søndag utbetales tirsdag/onsdag.

Når blir Vipps integrert i Datakassen?

Vipps er nå tilgjengelig i Datakassen.

Hvordan deaktiverer jeg Vipps?

Gå til Konfigurasjon -> Betalingsmetoder -> Vipps, og skru av løsningen.