Hvordan lage en manuell ordre
  • 08 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan lage en manuell ordre

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Manuell ordre

1. Naviger til Ordrer/Kunder > Opprett manuell ordre
  2. Velg en eksisterende kunde eller fyll inn informasjon for å opprette en ny kunde
  3. Trykk på "Opprett ordre"
  4. Fyll inn og/eller sjekk at kundens informasjon stemmer.
  5. Trykk på "Legg til vare"
  6. Finn og velg varen som skal legges til i ordren
  7. Sjekk at betalingsmetode og fraktmetode stemmer.
    NB! Det er ikke mulig å koble sammen manuelle ordrer mot betalingsmetoder som Klarna og Vipps.
  8. Huk av for "Ny ordrebekreftelse»" for å sende ordrebekreftelse til kunden.
  9. Trykk på "Lagre endringer". Ordren vil nå ligge som en ny ordre i ordrelisten.

Merk: Du kan ikke koble opp betalingsmetoder som Klarna Checkout eller Vipps på en manuell ordre.

Manuell kreditordre

1. For å opprette en manuell kreditordre, går du til Ordrer/Kunder > Opprett manuell ordre

2. Velg så hvilken kunde du skal opprette manuell ordre på. Trykk "Opprett ordre".

3. Trykk "Legg til vare" for å hente opp produkt(er) som skal krediteres

4. Sjekk at antallet foran produktet står som minus.

5. Trykk på "Lagre endringer".

6. Du kan nå behandle ordren.

Rabatt på manuell ordre

Hvis du ønsker å legge inn rabatt på en manuell ordre, kan du gjøre et på følgende måte:

1. Gå inn på aktuell ordre i ordrebehandlingen

2. Velg "Endre ordre"

3. Trykk på kalkulatoren for å endre pris på varelinjen eller hele ordren.

4. Velg om endringen skal beregnes ut i fra pris inkl.mva eller eksl.mva. Trekk deretter fra pris i prosent eller kroner.

5. Trykk "Lagre endringer" og ordren er nå oppdatert med rabatt.

Betale med Vipps

Når det gjelder manuelle ordrer, har du to alternativer med Vipps. Du kan enten sende en betalingsforespørsel via Vipps til kunden for å få umiddelbar betaling for ordren, eller du kan knytte en eksisterende Vipps-betaling til ordren. Nedenfor finner du trinnene for hver metode.

Send Vipps-krav

Du kan la kunden betale med Vipps på dine manuelle ordrer. Følg veilederen under for å komme i gang.

1: Opprett en manuell ordre med produktene kunden ønsker. Velg betalingsmetode "Betal med Vipps" eller "Vipps". Lagre deretter ordren.

2: Send betalingsforespørsel til kunden via ordresiden. Når kunden godtar forespørselen kobles betalingen mot ordren.

Se under hvordan dette fungerer i praksis.

3: Fullfør ordren som normalt for å aktivere betalingen.

Tidsfrist på betaling

Når man sender en betalingsforespørsel via Vipps er det en betalingsfrist på 8 minutter.
Om kunden ikke gjennomfører betalingen på 8 minutter vil forespørselen automatisk bli kansellert av Vipps.
Skulle det skje kan man helt trygt sende en ny betalingsforespørsel på samme måte.

Ordrehistorikken vil vise om/når en ordre ble betalt.

Koble eksisterende Vipps-betaling mot ordre

Det hender at en Vipps-ordre må kobles mot en eksisterende ordre uten Vipps ID, eller en betaling i Vipps som må kobles mot en manuell ordre. Dette kan nå enkelt løses ved å koble Vipps ID direkte på ordresiden i kontrollpanelet.

1: Trykk på "...Eller legg til eksisterende transaksjon"

Se fremgangsmetoden under