Rabatter - Rabattkode og kvantumsrabatt

Rabattkode

Når du oppretter rabattkoder, er det ikke mulig å bruke nordiske bokstaver æ,ø,å, bindestrek og mellomrom. Dette for å være sikker på at disse vil fungere optimalt. Utfordringen er at programmeringsspråk og koding ikke tar hensyn til disse bokstavene, og da blir det utfordring å lage system som støtter nordiske bokstaver.

En rabattkode kan sendes til en eller flere kunder, og legges inn i kassen.

For å opprette rabattkode, kan du mystore kontrollpanel, gjøre følgende:

1. Gå til Verktøy -> Rabatter
  2. Trykk +RABATTKODE

3. Fyll inn
    • «Rabattkode»
      Dette er koden som kunden må skrive inn for å få rabatten. Du bestemmer selv hva denne koden skal være, men husk at kundene må skrive koden helt likt for at det skal fungere. Hver rabattkode må være unik. Unngå bruk av æ,ø og å.
    • «Beskrivelse«
      Dette er til intern bruk for å ha en oversikt på rabattkoder.
    • «Rabatt»
      Hvor mye rabatt du ønsker å gi, husk å velge om rabatten er i kroner eller prosent
  4. Med feltet «Rabatten gjelder for» velger du hvilke produkter rabatten skal gjelde for. Det kan settes til
    • «Valgt kategori» eller «Valgt produsent»
      Kryss av kategoriene/produsentene du vil rabatten skal gjelde for. Alle produkter fra valgt(e) kategori(er)/produsent(er) vil bli rabattert
      Har du en hovedkategori, og flere underkategorier med produkter, må du huke av de underkategorier rabattkoden skal gjelde for.
    • «Valgt produkt»
      Du kan nå søke opp et og et produkt. Begynn å skrive navnet til et produkt du ønsker at rabatten skal gjelde. Når det dukker opp under søkefeltet er det bare å trykke på navnet for å legge det til. Vil du fjerne et produkt som er lagt til er det bare å fjerne krysset i boksen ved siden av produktnavnet
  5. Du kan sette inn dato i «Gyldig fra/til» om rabatten bare skal gjelde i en bestemt periode. Dersom det ikke trengs kan du la disse stå tomme
  6. Trykk "LAGRE"

Avanserte innstillinger for rabattkoder

For å vise avanserte innstillinger, trykk på "Vis avanserte innstillinger"
Her kan du krysse av for:

• Tillat kjøp som er lavere enn rabattkodens verdi
  • Kan kombineres med andre rabatter
  • Gi rabatt på produkter som er på tilbud
  • Rabatten kan dekke frakt/gebyrer
    ( Prosent % fungerer ikke på frakt, her må man legge inn beløp)
  • Gi rabatt  kun  på det dyreste produktet i handlekurven
  • Gi rabatt  kun på lagervarer
    Valget gjør at rabattkoden kun vil fungere på produkter som er på lager.
    NB! Valget håndterer ikke oversalg av produkter. F.eks om en butikk har 2 stk. på lager og en kunde legger inn en ordre på 4 stk. av samme vare så vil rabatten bli gitt på alle 4.
Gi rabatt kun på det dyreste produktet i handlekurvenkun  Du kan også sette opp regler for:
  • Rabattkoden skal gjelde fra et visst ordrebeløp
  • Antall ganger koden kan brukes
    Hvor mange ganger en rabattkode kan brukes i nettbutikken før den blir deaktivert.
  • Koble til kundekonto
    Her kan rabattkoden knyttes opp til en spesifikk kunde slik at kun han/hun kan benytte den.
    Dette krever at kunden er logget inn før han/hun går til kassen.

Det er dessverre ikke støtte for å opprette rabattkoder som kan sendes ut til alle kunder, som hver enkelt kunde kun kan bruke én gang.

Legge inn kvantumsrabatt

Kvantumsrabatt er en god måte å gi belønning til kunder som handler mye. Rabatten gjelder automatisk alle nye order, eller alle nye ordrer i en bestemt periode.

1. Gå til Verktøy -> Rabatter
  2. Trykk "+KVANTUMSRABATT"
  3. Fyll inn internt navn, antallet produkter rabatten skal gjelde for og hvor mye rabatten utgjør. Dersom du ønsker forskjellig rabatt for forskjellige antall kan du legge til flere linjer ved å trykke "Ny linje"
  4. Her kan du legge inn hvilken rabatt som skal gjelde for antall kjøpte produkter. Kvantumsrabatten vil gjelde for antall kjøpte av et og samme produkt.
    Eksempel til bildet over:
    Hvis en kunde handler 4 produkter, må dette være 4 produkter av samme type.
    Det kan ikke være 2 stk. av produkt X og 2 stk. av produkt Y.
    Det er ikke støtte for å krysse produkter og antall.

5. Med feltet «Rabatten gjelder for» velger du hvilke produkter rabatten skal gjelde for. Det kan settes til
    • «Valgt kategori» eller «Valgt produsent»
      Kryss av kategoriene/produsentene du vil rabatten skal gjelde for. Alle produkter fra valgt kategori/produsent vil bli rabattert
    • «Valgt produkt»
      Du kan nå søke opp et og et produkt. Begynn å skrive navnet til et produkt du ønsker at rabatten skal gjelde. Når det dukker opp under søkefeltet er det bare å trykke på navnet for å legge det til. Vil du fjerne et produkt som er lagt til er det bare å fjerne krysset i boksen ved siden av produktnavnet
  6. Du kan sette inn dato i «Gyldig fra/til» om rabatten bare skal gjelde i en bestemt periode. Dersom det ikke trengs kan du la disse stå tomme
  7. Trykk "LAGRE"

Rapporter på rabattkoder

Om en går inn på "Detaljer" på en rabattkode er det mulig å få en oversikt over hvem har bruk den aktuelle rabattkoden, samt dato/ordrenummer/osv.