Sikker nettbutikk

Du har sikkert lest om SSL, HTTPS, sikre og usikre nettløsninger, men hva betyr det egentlig for deg som butikkeier eller som kunde i en nettbutikk? Dette og mer forsøker vi å forklare i denne artikkelen.

Hva er fordelene med å ha en sikker nettbutikk?

At nettbutikken er sikker, dvs bruker HTTPS i stedet for HTTP, gir trygghet på to viktige områder:

• Verifiserer at nettleseren din snakker direkte med serveren som nettbutikken ligger på.
  • Sørger for at kun den riktige serveren kan motta det du sender (f.eks. kredittkort-dataene dine) og at kun din nettleser kan lese det serveren sender tilbake.

Det betyr bl.a. at dersom du sitter på en kafé og handler i en sikker nettbutikk, så kan du være trygg på at kredittkort-detaljene dine ikke havner på avveie.

I senere tid har også store aktører som Google nå satt krav til at nettbutikker skal være sikre, dersom de ønsker å rangere godt i søkeresultater.

Hvordan vet jeg at nettbutikken er sikker?

Moderne nettlesere indikerer som regel sikre nettsteder med et hengelås-ikon, f.eks. vil du i Google Chrome se dette i adressefeltet; teksten "Sikker" ved siden av en grønn hengelås, og du kan også se at adressen (URL) begynner med https://.

Installere HTTPS

HTTPS gratis, da vi anser dette som en naturlig del av en moderne plattform.

For å få installert HTTPS må butikken først settes opp med et domene og domene på settes som "Hoveddomene".

Når domenet er klart og verifisert vil du få opp følgende melding på forsiden i ditt kontrollpanel

Følg videre instruksjoner.

Når HTTPS er installert vil det kunne ta 0-60 minutter før HTTPS er aktivert i din butikk.