Hvordan får jeg en sikker nettbutikk?
  • 08 Sep 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan får jeg en sikker nettbutikk?

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Du har sikkert lest om SSL, HTTPS, sikre og usikre nettløsninger, men hva betyr det egentlig for deg som butikkeier, eller som kunde i en nettbutikk? Dette og mer forsøker vi å forklare i denne artikkelen.

Fordeler

Hva er fordelene med å ha en sikker nettbutikk?

At nettbutikken er sikker, dvs bruker HTTPS i stedet for HTTP, gir trygghet på to viktige områder:

1. Verifiserer at nettleseren din snakker direkte med serveren som nettbutikken ligger på.
  2. Sørger for at kun den riktige serveren kan motta det du sender (f.eks. kredittkort-dataene dine) og at kun din nettleser kan lese det serveren sender tilbake.

Det betyr f.eks at dersom du sitter på en kafé og handler i en sikker nettbutikk, så kan du være trygg på at kredittkort-detaljene dine ikke havner på avveie.

I senere tid har også store aktører som Google nå satt krav til at nettbutikker skal være sikre, dersom de ønsker å rangere godt i søkeresultater.

Er min butikk sikker?

Moderne nettlesere indikerer som regel sikre nettsteder med et hengelås-ikon, f.eks. vil du i Google Chrome se dette i adressefeltet; teksten "Sikker" ved siden av en grønn hengelås, og du kan også se at adressen (URL) begynner med https://.

Installere HTTPS

HTTPS er gratis, da vi anser dette som en naturlig del av en moderne plattform.

Installasjon av HTTPS skjer automatisk når domenet er koblet til og valgt som som hoveddomene. Automatisk aktivering av HTTPS skjer hver 4. time.

Hvis du har flere domener tar du bare kontakt med kundeservice for å få aktivert HTTPS på de resterende