Strekkoder EAN

Med strekkoder får dere tilgang til et strekkode-felt på produktsider. Her kan dere fylle inn strekkode for produkter. For mer automatikk, har dere også muligheten til å generere strekkode (EAN) for alle produkter i nettbutikken. På denne måten er dere bare ett museklikk unna strekkode på alle produkter.

Strekkoder benyttes som regel til scanning av fysiske varer. Har dere Datakasse, vil dette være en super applikasjon for din butikk. Ved å enkelt kunne generere strekkoder, er dere klare til scanning av varer umiddelbart.
Her kan du bestillen appen Strekkoder

For å generere strekkoder på dine produkter, kan du gjøre det på følgende måte:

1. Gå til Produktkatalog > EAN-redigering

Her kan du manuelt legge inn EAN-koder eller gjøre bruk av scanneren og legge inn. EAN-kodene lagres i det du legger dem inn, og blir merket med en grønn V. Ønsker du å forlate EAN-redigeringen, trykk på "Deaktiver EAN-modus"

2. Du kan også generere EAN-koder via Verktøy > EAN utskriftssenter

Velg hvilken kategori og produkter du ønsker å generere EAN-koder til.
Alle produkter og varianter som mangler EAN-koder, vil ha en melding om dette med tekst "Mangler EAN, kan ikke skrives ut"

Hvis du nå ønsker å generere EAN-koder på produktene, velger du "Generer EAN".

Du får nå opp en meldingsboks om at det nå genereres EAN koder til alle produkter som ikke følger vår standard.
MEN det som skjer er at alle produkter som ikke inneholder EAN koder, altså tomme felt, vil få generert EAN koder. Alle produkter og varianter som har EAN koder fra før, vil IKKE overskrives. Det vil si at du trykt kan generere EAN koder til alle produkter som mangler strekkoder.

Hvis du ønsker å generere EAN koder til alle produktene dine i nettbutikken, i en massebehandling, lar du feltet "Velg en kategori" som aktivt og trykker så på "Generer EAN". Alle produkter som ikke har EAN koder vil da få dette generert.