Varetelling

Med denne appen får dere mulighet til å gjennomføre varetellingen uten å måtte gjøre dette i et ekstern program. Alle produktene ligger allerede i nettbutikken, med lagerstatus og annen informasjon, noe som gjøre varetellingen mer effektiv.

Når varetellingen er ferdig vil du få dokumenter med lagerstatus og verdi på lager som kan sendes til regnskapsfører.

Obs: For å få en korrekt varetelling må du unngå å behandle ordre etter varetellingen er startet. Derfor er det viktig å gjennomføre varetellingen så fort som mulig.

Opprette varetelling

Appen finner du under verktøy i hovedmenyen.

Her får du opprettet en ny varetelling.

• Lag et navn
  • Velg regnskapåret som skal telles
  • Velg ordrestatuser der varene ikke er plukket og blir telt. Dette kompenseres for når varetellingen er ferdig. Det er vanlig å velge "ikke behandlet" og "under behandling".

Når en varetelling er opprettet, vil du komme til en oversikt. Her kan du se hvor mye som er telt og hvor mye som må telles før du er ferdig.

Trykk på "Varetelling" for å begynne å telle. Du kan finne produkter som skal telles ved å benytte søkefeltet, eller ved å opprette tellelister utifra kategorier og/eller produsenter.
Har du mange produkter og/eller er flere som skal telle så er det lurt å dele opp produktene i tellelister.

Når du teller produktene dine kan du enten søke etter navn, eller skrive inn artikkelnummer. Har du strekkoder installert så kan du scanne produktene dine for å enkelt finne de fram.

Lagerstatus oppdateres umiddelbart når produktene telles.

Når du er ferdig med en liste trykker du på valg, og deretter "fullfør telling og lagre liste".

Når alle listene er ferdig telt, går du til "innstillinger" og trykker på "Avslutt varetellingen". Om noe ikke er ferdig telt så vil du få beskjed om dette her.

Varetellingen legges da i "fullførte varetellinger". Her får du skrevet ut individuelle tellelister og du får ut en verdirapport over hele lageret. Verdirapporten er den du sender inn til regnskapsfører.