Varianter

(OBS! Dersom bildene under ikke stemmer overens med hva dere ser, kan det hende at dere har en tidligere versjon. Se riktig veiledning her.)

Varianter
Varianter lar deg definere ulik tilleggsinformasjon som kan knyttes opp mot produkter. Om du selger klær så vil du gjerne ha et produkt "kjole" hvor du så har varianter som farge og størrelse for at kunden skal velge ønsket farge og størrelse på kjolen. Altså kan varianter brukes for produkter som kan leveres i ulike variasjoner.

Legge til variantVarianter finner du i kontrollpanelet under "Produktkatalog->Varianter". Trykk "Legg til variant", fyll inn navnet på varianten for så å legge til de ulike verdiene for den varianten fra "+"-tegnet.  Legge til flere varianterDu kan lage til så mange varianter du har behov for, men du kan også bruke "undergrupper" for å holde orden på variantene. For eksempel behøver du ikke opprette flere farge-varianter om du tilbyr flere produkter med ulikt fargebehov. I varianten "Farge" kan du opprette undergrupper ved å trykke "Bruk undergrupper" og legge til ulike undergrupper. Her kan du gruppere som du ønsker; for eksempel Klær, Parkett, Metallic, Folie for så å definere de ulike fargeverdiene til hver undergruppe. På denne måten kan du enkelt holde variantene dine ryddige og oversiktlig  Sletting av varianterMan kan kun slette varianter som ikke er i bruk på noen produkter. Varianter som er klare for sletting vil ha et rødt kryss, altså er det ikke tilknyttet noen produkter. Om en variant har et svart kryss så vil det si at det fremdeles er på et eller flere produkter og må fjernes fra dem først. Liste over hvilke produkter det må fjernes fra vil stå i beskjeden som kommer opp når du forsøker å slette det.  Knytte variant til produktFor å knytte varianter til produkter åpner du "Varianter" fanen inne på produkt-redigeringen.Her velger du først typer varianter - størrelse / farge / etc - Og så legger du til ønskede verdier innenfor disse varianter. Om du f.ex har spesifisert størrelser fra XS til XXL, men kun ønsker at det gitte produktet skal ha XL og oppover så velger du kun de verdiene. Når ønskede varianter og verdier er lagt til er det bare å oppdatere produktet og de vil dukke opp i nettbutikken. Varianter kan ha ulik pris og lagerstatus, dette kan du justere fra "Pristillegg" på varianten.
Sortering av varianter
Varianter kan sorteres slik at de vises i ønsket rekkefølge på produktene. Om de ulike størrelsene legges usortert inn i en variant, er det bare å trykke "Sorter" når ønsket variant er valgt, for så dra variantene i rekkefølge, første øverst og siste nederst.  Lagerstyring Lagerstyring aktiveres per Variant, og lar deg definere antall på lager for hver variant. Om du sier at Varianten "Farger" skal ha lagerstyring og legger til fire farger på et produkt, så kan du justere antall på lager for hver av fargene i stedet for at det er en felles "antall på lager". På denne måten kan du holde styr på hvilken av variantene som er utsolgt og forhindre salg av disse ut over lagerstatus om ønskelig. Ved bruk av lagerstyring kan du også definere om det er ulik innkjøpspris for de ulike variantene. Dette gjøres i fanen varianter under Lagerstyring       Artikkelnummer på varianter

Aktiverer du lagerstyring på varianter, bør du legge til artikkelnummer på variantene, både i forhold til Klarna og ordrebehandling og ved behandling i Datakasse.    Pristillegg Ulike varianter kan ha ulik kostnad. Dette oppnås ved å fylle inn "pristillegg" på produktets varianter. Pristillegg legges inn eks.mva. Pristillegget vil vises i butikken på varianten, og prisen på produktet vil oppdatere seg i henhold til dette.  Ulik type variant Det er flere typer varianter som kan brukes til ulike formål:
  • Nedtrekksmeny
    • Standard nedtrekksmeny med definerte verdier
  • Tekstfelt, liten/stor
    • Lar kunden skrive inn ønsket tekst. Kan brukes til produkter med gravering, personlig print eller lignende.
  • Bildeopplastning
    • Lar kunden laste opp et bilde som knyttes til produktet. Eget trykk på produktet for eksempel.
 Bilder på variant Du kan knytte forskjellige produktbilder mot de ulike variantene. På denne måten blir produktbildene i nettbutikken endret etter hvert som kunden velger de ulike variantene. For eksempel om du har et klesplagg i ulike farger, så kan du knytte opp bildene med de forskjellige fargene opp mot tilhørende variant. Da vil det spesifiserte bildet vises når du endrer til den gitte varianten på produktet. For å aktivere dette må du legge til varianten på produktet og trykke "Legg til bilde", da vil du få opp en informasjonsboks hvor du må velge hvilken variant dette skal gjelde for. Når dette er valgt, så vil det dukke opp et lite kamera-ikon for hver enkelte variant verdi. Trykk på kamera-ikonet og velg det tilhørende bildet, og lagre når du er ferdig.