Hvordan aktivere Vipps Logg inn
  • 21 Dec 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan aktivere Vipps Logg inn

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Hva er Vipps logg inn?

Vipps Logg inn er en tjeneste som lar brukere logge inn på ulike nettsider og apper ved hjelp av Vipps-kontoen sin. Det eliminerer behovet for å huske separate brukernavn og passord for hver plattform.

Alt du trenger for å tilby Vipps Logg inn til dine kunder er en bedriftsavtale med Vipps via Mystore. Aktiveringen er enkel og gjøres i to steg. Lær hvordan.

OBS!

For å aktivere Vipps Logg inn må du først aktivere modulen "Magisk innlogging" under Apps > Innstillinger.

Aktiver Vipps Logg inn i Vipps-portalen

Før du kan ta i bruk Vipps Logg inn må det aktiveres på din avtale. Følg stegene i under for å komme i gang.

1. Logg på Vipps-portalen https://portal.vipps.no/login

2. Inne i Vipps-portalen åpner du menyen "For utviklere". Her trykker du på "Konfigurer innlogging" på avtalen som brukes i ditt kontrollpanel.

3. Trykk på knappen "Aktiver Vipps Logg inn"

4. På neste side skal du legge inn en URI. For å gjøre det enkelt har vi laget en standard URI for alle som benytter Vipps via Mystore. Se bilde under.

Legg inn følgende URI

https://load.mystore4.no/multistore/tenant-login.php?provider=vipps

Hvordan aktivere i ditt Mystore kontrollpanel

Når stegene over er fullført er du klar for å aktivere Vipps Logg inn i din nettbutikk.

Oppdatere betalingsmetode

Det er mulig du må oppdatere modulen for å se valget for "Vipps login". Du vil i så tilfelle se en egen knapp for oppdatering i betalingsmodulen.

1. Naviger til Konfigurasjon > Betalingsmetoder og velg "Betal med Vipps".

2. Aktiver "Vipps login" på betalingsmetoden.

Når Vipps Logg inn er aktivert får kundene mulighet å logge på med Vipps i nettbutikken.

Kan Vipps opprette kontoer?

Per dags dato er det ikke mulig å opprette nye kontoer ved å bruke Vipps. Kontoer må enten opprettes manuelt, eller automatisk ved gjennomført kjøp.