Forhåndssalg fra innkjøpsordre
  • 08 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Forhåndssalg fra innkjøpsordre

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Forhåndssalg

Forhåndssalg er en funksjon som lar deg sette hvor mange av et bestilt antall som skal kunne forhåndsselges før innkjøpsordren er mottatt.

F.eks. har du bestilt 100 stk. av en vare men ønsker bare å forhåndsselge 50 av disse.
Med forhåndssalg kan du på hver varelinje i en innkjøpsordre si hvor mange som skal selges og hva som skal skje når antallet nås.

Forhåndssalg baserer seg på reservasjonene knyttet til en varelinje på innkjøp, man definerer derfor forhåndssalget basert på maks antall reservasjoner.

Hva kreves?
For å bruke forhåndssalg kreves to ting:

1. Butikken må ha "Avansert lagerstyring"
  2. Butikken må tillate oversalg

Hvordan virker det?

Etter en ordre er sendt vil det dukke opp en kolonne for "Forhåndssalg".
Herfra kan man hurtigjustere produktet ved å klikke på pennen eller merke flere/alle produkter ved hjelp av avkrysningsboksen og deretter velge "Tilpass forhåndssalg" i Handlinger-menyen.

Merk! Om man velger å sette forhåndssalg på flere produkter samtidig vil man ikke kunne sette maks reservasjoner, da vil bestilt antall settes som maks reservasjoner.

1. Oppdater lagergruppe på hovedproduktet ved aktivering (valgfritt)
    Dette valget gjør at du kan endre lagergruppen som er aktiv på produktet rett fra innkjøpsmodulen. F.eks kan produktet ha en lagergruppe som ikke støtter oversalg helt fram til du velger å aktivere forhåndssalg og da endrer til en lagergruppe som støtter oversalg.
  2. Sett maks antall reservasjoner
    Hvor mange av den bestilte varen vil du tillate å reservere? Her kan man sette fra 1 t.o.m. det bestilte antallet.
    Om du massebehandler varer og setter forhåndssalg for flere varer samtidig er dette feltet deaktivert.
  3. Bytt til lagergruppe når maks reservasjoner er nådd
    Hva skal skje når maks antall reservasjoner nås? Det mest vanlige er da å endre til en lagergruppe som ikke støtter oversalg, slik at man ikke får inn flere ordrer på varen.
    Merk: Lagergrupper er kun på hovedprodukt. Om du har forhåndssalg av varianter må du enten endre lagergruppe på hovedproduktet (som påvirker alle varianter) eller skjule varianten med avkrysningsboksen under,
  4. Bytt lagergruppe ved mottak
    Med denne kan du velge å endre lagergruppe når varene mottas. Lagergruppen vil først endres når alle varer er mottatt. D.v.s. at lagergruppen ikke endres om du bare delvis mottar en vare. Den endres først når alle av en vare er mottatt og det er 0 i rest.
  5. Lagre/avbryt
    Knapper for å lagre eller avbryte
  6. Aktiver forhåndssalg
    Denne må aktiveres før reglene har effekt. Det betyr også at du kan jobbe med oppsette over tid før du til slutt aktiverer det via bryteren.
Merk!
Handlekurven i nettbutikken "vet" ikke hvor mange reservasjoner som er ledig før ordren plasseres. Om du har reservasjon ledig og kunde bestiller 2 (eller flere) av samme vare vil hele ordren gå igjennom før lagergruppen endrer seg. Alt over den ene reservasjonen vil da legge seg på en ny innkjøpsordre slik at forhåndssalg ikke øker og det vil være lettere for ordrebehandler å plukke opp oversalget.