Første oppsett
  • 05 Mar 2024
  • 3 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Første oppsett

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Kom i gang med kundeklubb

Denne artikkelen tar en rask gjennomgang av hva du må gjøre for å komme i gang med kundeklubben. Vi har egne artikler som går mer i dybden for hvert enkelt punkt.

Når Kundeklubb-modulen er aktivert, vil du få tilgang til en dedikert landingsside i ditt kontrollpanel. Denne siden er tilgjengelig under "Ordrer/Kunder" > "Kundeklubb", og samler alle sider og innstillinger relatert til Kundeklubben på ett sted. Dette gjør det enkelt for deg å administrere og tilpasse innstillingene og tekstene som hører til Kundeklubben. På denne måten får du en praktisk og oversiktlig måte å håndtere alle elementer relatert til Kundeklubben på.

Medlemmer

Trykk her for å finne medlemmer av kundeklubben. Kan være nyttig hvis du ønsker å eksportere kundene for å importere de til en leverandør av nyhetsbrev.

Bruk filter

Bruk filteret “Kundegruppe” og legg til “Kundeklubb” for å finne alle kunder i kundeklubben.

Innstillinger

Trykk her for å komme til generelle innstillinger for kundeklubben. Se under bildet hva de ulike innstillingene betyr.

Velkomstbeskjed til nye medlemmer:

Denne teksten vises i en pop-up når kunder har fullført registrering.

Avskjedsbeskjed ved utmelding

Vises i pop-up når kunde melder seg ut via mine sider/min konto.

Bare gi bonuspoeng til kundeklubb medlemmer

Du kan velge at bonuspoeng kun skal gis til innloggede medlemmer av Kundeklubben.

Slå sammen rabattkoder ved innmelding

Slår sammen eksisterende rabattkoder kunden har til én rabattkode ved innmelding

Skjul medlemsfordeler hvis produkt ikke har medlemspris

Medlemsfordeler vises som standard på alle produktsider. Denne innstillingen viser kun medlemsfordelene dersom produktet har medlemspris.

Skjul kundeklubb-pris/info for andre kundegrupper

Hvis din butikk bruker Avansert forhandlerløsning og har flere kundegrupper i tillegg til kundeklubben, kan du velge å skjule kundeklubb-fordeler og priser på produktsider når kunder er logget inn i deres respektive kundegrupper. Dette gjelder spesielt for B2B-kundegrupper.

Kun sluttkunder kan bli medlem av kundeklubb (automatisk)

Hvis du ikke ønsker at medlemmer av andre kundegrupper skal automatisk bytte til Kundeklubben når de registrerer seg, kan du aktivere denne innstillingen ved å velge "JA". Når en kunde forsøker å registrere seg for Kundeklubben med en e-postadresse som allerede er tilknyttet en annen kundegruppe, vil de få beskjed om dette og bli bedt om å bruke en annen e-postadresse eller kontakte butikken for manuell registrering.

Vis klubbpris i handlekurven

Ved å aktivere denne kan man vise klubbprisen i handlekurven dersom en sluttkunde ikke er medlem av kundeklubben.

Trekk bonuspoeng ved ordreoppdatering

Aktiver denne innstillingen for å trekke fra bonuspoeng først når en ordre fullføres.

Kundegruppen

Trykk her for å administrere prisjusteringer, fraktalternativer mm. for medlemmer av kundeklubben uten at endringene påvirker kunder som ikke er medlemmer.

Med kundeklubb installert har du to kundegrupper tilgjengelig.

1. Sluttkunder = Kunder som ikke er medlemmer av kundeklubben.

2. Kundeklubb = Kunder som har meldt seg inn i kundeklubben.

Juster pris på produktene

Her kan du gjøre en massebehandling av kundegruppe-pris/medlemspris. Du kan filtrere på kategori og/eller produsent. Medlemspris kan justeres etter følgende regler

• Sluttkunde-pris eks mva

• Innkjøpspris

• Nåværende medlemspris/kundegruppe-pris

• Eventuelt andre kundegruppe-priser (hvis flere kundegrupper er opprettet)

Merk at medlemspriser ikke har samme funksjonalitet som vanlig tilbud. For å fjerne (nulle ut) kundegruppe-pris via kundegruppen velger du 0% og justerer prisen etter Sluttkunde-pris eks mva

Les egen hjelpeartikkel for prisjustering

Fraktoppsett for kundeklubben

Inne på kundegruppen kan du velge hvilke fraktmetoder som skal vises, samt sette egne fraktpriser for medlemmer av kundeklubben.

Egen fraktmetode for Kundeklubben

Opprett en vanlig fraktmetode til medlemmer via “Konfigurasjon” > “Fraktmetoder”. Når fraktmetoden er klar til bruk skal du velge hvilke kundegrupper fraktmetoden ikke skal vises for.

1. Navigerer tilbake til oversikten over kundegruppene dine “Ordrer/Kunder > Kundegrupper”.

2. Velg kundegruppen “Sluttkunde” og velg hvilke fraktmetoder som ikke skal vises.

Fri frakt på ordrer

Hvis du ønsker å tilby fri frakt kun til innloggede Kundeklubb-medlemmer, kan du angi det i denne innstillingen. Du kan angi ordrebeløpet som skal aktivere fri frakt, sette en maksimal vektgrense og velge hvilke fraktmetoder fri frakt for medlemmer skal gjelde for.

Kategorivisning

Her kan du aktivere en egen kategori eksklusivt for Kundeklubb-medlemmer. Du kan opprette en egen kundegruppekategori og hake av for "Egen kundegruppekategori". Dette kan være nyttig hvis du ønsker å gi medlemmer førsterett på nye produkter eller tilby forhåndsbestilling av produkter kun for medlemmer. Denne kategorien vil kun være synlig for innloggede medlemmer.

Merk: Hvis du velger "Vis bare kundegruppekategorier", vil innloggede medlemmer kun se denne kategorien. Dette er spesielt nyttig for B2B-kundegrupper, for eksempel forhandlere.

Design

Trykk her for å endre farger og utseende på kundeklubben.

Les egen hjelpeartikkel for design-innstillinger

Infosider

Medlemsfordeler

Medlemsfordelene vises på produktene i nettbutikken og på kundens konto. Teksten her er ment å friste kundene til å melde seg inn. Burde være kort og konsist for å ha god effekt.

Kjøpsveileder

Kjøpsveilederen vises på skjemaet der kunden fullfører registreringen, og burde være kort og informativ.

Medlemsvilkår

Her legger du inn vilkårene for kundeklubben. Denne teksten vises i en popup i registreringen når man trykker “Jeg godkjenner vilkårene for medlemskap”. Her legger du inn mer utfyllende informasjon om vilkårene du tilbyr.