Har dere støtte for produktgrupper?
  • 08 Dec 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Har dere støtte for produktgrupper?

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Til Google Shopping feed støtter vi gruppering av produkter. Dette gjelder eksempelvis når du har en t-skjorte i flere farger, med ulike størrelser som varianter.

Hvorfor bør jeg bruke produktgrupper?

Kort fortalt, så vil produktgrupper (derav varianter) i feed resultere i flere potensielle annonsevisninger. Hver av variantene vil kunne genere en visning. Dette gir potensielle kunder en mulighet til å se flere av dine produkter, noe som forbedrer brukeropplevelse og potensielt øker konverteringsraten fra annonsene dine.

Her er et eksempel: Jeg har en genser som jeg selger i tre forskjellige farger, i ulike størrelser. I utgangspunktet vet ikke Google at dette egentlig er det samme produktet. Dersom du grupperer dem, vil vi i Google Shopping feed vise at produktene tilhører samme gruppe, og vi vil også vise hver størrelse som et eget produkt.

Hvordan oppretter jeg nye produktgrupper?

Alternativ 1: opprett produktgruppe først, og legg så til produkter

Hvis du går til "Produktkatalog > Produktgrupper" i hovedmenyen i kontrollpanelet, kommer du til siden som vises over. Der kan du klikke på "Ny produktgruppe".

Deretter gir du gruppen et navn, og kan søke opp produktene som du vil legge i denne gruppen.

Alternativ 2: finn produkter i en kategori, og slå dem sammen til en gruppe

Under "Produktkatalog > Produkter" kan du gå til en kategori som inneholder produktene du ønsker å gruppere. Marker ett av dem, og klikk på "Grupper":

Marker så alle produktene du ønsker å gruppere, velg "Legg til produkt i ny produktgruppe", og klikk "Lagre". Det vil da opprettes en ny gruppe som alle valgte produkter knyttes til.