Google Analytics 4 - Oppsett via kontrollpanelet
  • 13 Sep 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Google Analytics 4 - Oppsett via kontrollpanelet

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Hvorfor Google Analytics 4?

Google Analytics 3, også kjent som Universal Analytics, vil slutte å fungere 1. juli 2023. Google har bestemt at Google Analytics 4 er fremtiden. Her er hvordan du oppretter dette området.

Oppsett hos Mystore

I Mystores kontrollpanel har du støtte for både Google Analytics Universal og Google Analytics 4. For å sette opp dette, kan du gjøre følgende:
  1.  Gå til Konfigurasjon > Google
  2. Velg modulen "Google Analytics (Statistikk) - (Husk å oppdater modulen om det er behov)

I modulen har du et felt kalt "GA4 ID". Her legger du inn din målings-ID fra Google Analytics 4 som du finner ved å logge inn på GA4 og navigere deg til Administrator > Datastrømmer og videre inn på områdets datastrøm.

Vi anbefaler at du følger konfigureringsassistenten i Google Analytics 4 slik at du får alle viktige innstillinger og sammenkoblinger på plass.
Om du har en Google Analytics 3-konto (Universal), behold gjerne denne slik at du kan gå tilbake og se på historiske data.

Les mer om avviklingen av Google Analytics Universal fra Google support:

https://support.google.com/analytics/answer/11583528

Bli bedre kjent med fordelene til Google Analytics 4:

Blogg - Hvorfor Google Analytics 4