Hvordan sette opp konverteringssporing i Google Ads
  • 11 Apr 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Hvordan sette opp konverteringssporing i Google Ads

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Hvordan sette opp konverteringssporing i Google Ads

For å måle suksessen til annonsekampanjene dine, er det avgjørende å sette opp konverteringssporing. Dette gir deg innsikt i hvordan annonser påvirker salg og konverteringer på nettstedet ditt. I denne artikkelen finner du 10 enkle trinn for implementering av Google Ads konverteringssporing i din nettbutikk.
OBS: For at oppsett av Google Ads Konverteringstag skal fungere optimalt så må du ha Google Analytics 4 aktivert i kontrollpanelet ditt (må ligge aktiv ID). Dette bidrar til at eventer og verdier trigger riktig.

Oppsett

Steg 1: Sett opp en Google Ads konto.

Hvis du ikke har dette og trenger bistand kan du ta kontakt med oss her.

Steg 2: Lag en konverteringshandling

I Google Ads, klikk på fastnøkkel-ikonet "Verktøy/Innstillinger". Under "Målinger" finner du valget for "Konverteringer".

Klikk på det blå ikonet "+Ny konverteringshandling"

Steg 3: Velg "Nettsted" som konvertering.

Steg 4: Skriv inn URL til din nettbutikk der du skal måle konverteringer. Husk å legge til https -eller andre sikkerhetsprotokoller, og med eller uten www. avhengig av hva du har aktivert i din nettbutikk.
Trykk så "Lagre og fortsett".

Steg 5: Trykk så på "+Legg til en konverteringshandling manuelt.

Legg til en konvertering manuelt, klikk så på Godta og fortsett. For å maksimere verdien av kampanjene anbefaler vi å velge "Slå på optimaliserte konverteringer, gitt at du har samtykkemodulen, eller lignende aktivert for din nettbutikk.

Hvis du har brukt GA4 til konverteringssporing må du velge "Bruk bare Google ads" nederst til høyre på bildet under.

Når du klikker på denne, følger du stegene under som normalt.

Steg 6: Velg informasjon om konverteringshandlingen:

I denne konfigurasjonen ønsker vi å optimalisere for kjøp, ved å velge konverteringsnavn Purchase og ha ulike verdier på grunn av de ulike produktene for nettbutikken.
(valgfritt steg ): Ved valg av sporing mot: legg i handlekurv og start handel, kan du velge å ikke optimalisere annonsene mot disse handlingene.

Trykk på Godta og fortsett i bunn.

Steg 7: Velg så "Se hendelseskodebiten" for din konvertering:

Vi trenger en del av Google-taggen (også kjent som Gtag.js) fra din konverteringshandling for å identifisere at det er denne konverteringen som skal spores i nettbutikken din.

Steg 8: Hent ut din AW-kode fra Google-tagen din.

Den nye Google-taggen (også kjent som Gtag.js) har en egen AW-kode for din Google Ads konvertering. Vi trenger delen med AW-xxxxx/xxxxxx for å identifisere din nye kjøps-konvertering.

Steg 9: Naviger til "Konfigurasjon" > "Google" i ditt Mystore kontrollpanel:

Med AW-kodebiten kopiert og klar, navigerer du deg til ditt kontrollpanel og finner Google-tjenestene.

Steg 10: Lim inn koden i Google Ads konverteringssporing

I kontrollpanelet må du aktivere integrasjonen for Google Ads konverteringssporing og lime inn kode delen i feltet for Adwords konverteringsID.

Kontroll og feilsøking

Avhengig av trafikken for din nettbutikk, kan det ta litt tid før konverteringshandlingen blir verifisert. Kontroller med et testkjøp, eller vent til du får et registrert kjøp fra en kunde.

I samme vindu som du kan lage ny konvertering, har du også en feilsøk funksjon. Denne bruker tag-assistant. Hvis du har utført et testkjøp kopierer du URL-en for fullført konvertering.

Har du ventet på at en kunde har utført et kjøp kan du logge på som kunde og skrive inn URL-en: /checkout_success bak URL-en til din nettbutikk.

Klikk så på feilsøk-knappen og lim inn URL-en.

I tag-assistant vinduet får du se en rekke hendelser som har trigget på siden. Under Purchase kan du kontrollere implementeringen.

Har det kommet en output til AW-kontoen din, ser du det under "Hits Sent" med hendelsesnavn og verdier.