Kundefordeler
  • 20 Feb 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Kundefordeler

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Intro

Du kan tilby flere fordeler til medlemmer av kundeklubben. Lær hvilke og hvordan disse settes opp.

Eksklusive priser

Å tilby medlemmer av kundeklubben gunstigere priser er ofte det mest tiltalende insentivet for å melde seg inn i kundeklubben.

Du kan velge å sette kundeklubb-priser direkte på produktene eller administrere dem via kundegruppen Kundeklubb. Ved å bruke kundegruppen kan du enkelt gjøre masseendringer på prisene basert på kategori og/eller produsent.

Les egen hjelpeartikkel om prisjustering

Tjen bonuspoeng

Med Kundeklubb får du muligheten til å belønne kundene dine med bonuspoeng. Nå kan du også velge å tildele bonuspoeng kun til medlemmer av kundeklubben, noe som gjør bonuspoeng til en eksklusiv fordel for medlemmene og en sterk motivasjon for kunder til å bli med i kundeklubben.

Bonuspoeng kan enkelt veksles inn til rabattkoder via kundens konto i nettbutikken.

Hvis du ønsker at kun medlemmer av kundeklubben skal få bonuspoeng, navigerer du til Konfigurasjon > Generelt > Kundeklubb og aktiverer innstillingen "Bare gi bonuspoeng til kundeklubbmedlemmer?" ved å sette den til JA.

Visning av bonuspoeng-info på produktsider

Hvis du tilbyr bonuspoeng kan du velge om det skal gis bonuspoeng til alle eller kun til medlemmer av kundeklubben.

Bonuspoeng til alle

Bonuspoeng kun til medlemmer

Når kun medlemmer får bonuspoeng er det kundeklubb-pris som legges til grunn for antall bonuspoeng - så lenge kundeklubb-pris er satt. Hvis det ikke er satt spesifikk kundeklubb-pris er det fullpris som legger føringen for antall bonuspoeng.

Innstillinger for bonuspoeng

Hvor mange poeng som skal deles ut basert på produktets pris bestemmer du via Konfigurasjon > Generelt > Bonuspoeng. Her bestemmer du også hvor mange kroner hvert poeng skal tilsvare på rabattkodene (som veksles inn).

Forholdstall for poengutregning

Antall bonuspoeng hver krone skal gi. Eks. 0.1 gir 100 poeng per 1000 kroner.

Kan dekke frakt/gebyrer

Skal rabattkode fra bonuspoeng kunne dekke frakt/gebyrer?

Forholdstall for rabattutregning

Antall kroner rabatt hvert bonuspoeng skal gi. Eks. 0.5 gir 50 kroner rabatt for 100 poeng.

Grense for bruk

Antall bonuspoeng du må ha før du kan bruke dem til å få rabatt

Les egen hjelpeartikkel om bonuspoeng

Frakt

Med Kundeklubb har du også noen nye muligheter når det gjelder frakt. Du kan nå velge å sette opp en eller flere fraktmetoder kun for medlemmer av kundeklubben, og/eller sette egne fri frakt-regler (på eksisterende fraktmetoder) kun for medlemmer.

Sette opp fraktmetoder kun for medlemmer

Ønsker du å gi innloggede medlemmer en egen fraktmetode (med egen pris) gjør du som følger:

1. Gå til Konfigurasjon > Fraktmetoder og sett opp ønsket fraktmetode med ønsket navn/tekst og pris. F. eks Frakt Kundeklubb.

2. Gå til Ordrer/kunder > Kundegrupper > Sluttkunde og huk av for den nye fraktmetoden (opprettet for kundeklubb) for å ekskludere denne for ikke-medlemmer. Har du flere kundegrupper som ikke skal få denne fraktmetoden må du gjøre det samme på de. ↓

3. Gå til Ordrer/kunder > Kundegrupper > Kundeklubb og velg eventuelle "vanlige" fraktmetoder som medlemmer ikke skal få opp i kassen.

Aktiver fri frakt kun for medlemmer

På kundegruppen Kundeklubb kan du nå aktivere fri frakt spesifikt for innloggede medlemmer. Dette gjør du via Ordrer/kunder > Kundegrupper > Kundeklubb.

Du har samme valg her som du har for det generelle valget for fri frakt ↓