Opprette innkjøpsordre
  • 04 Apr 2024
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Opprette innkjøpsordre

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Logistikk Basis lar deg med få tastetrykk opprette og endre innkjøpsordre manuelt gjennom innkjøpsmodulen.

Interessert i automatisk oppretting, allokering og overføring fra innkjøpsassistent?
Les mer om Pro og Pro +

Ny innkjøpsordre

For å opprette en ny innkjøpsordre går du til Verktøy > Logistikk > Innkjøp & mottak.

Derfra velger man + Ny innkjøpsordre til høyre i toppen eller via menyen til venstre.

For å opprette innkjøpsordre må man alltid starte med å velge leverandør.
For å kunne bestille en vare må varen ha produsent satt, den produsenten må igjen være linket mot en leverandør. Les mer om leverandøroppsett her

Så snart man har valg leverandør vil innkjøpet opprettes, innkjøpsnavn genereres og hver endring autolagres.
Om du ønsker et annet navn på innkjøp kan dette manuelt endres ved å klikke på det genererte navnet og fylle inn det man ønsker.

Legg til produkt

Etter leverandør er valgt kan man legge til varer.
Bruk søkefeltet til å søke etter navn, artikkelnummer eller strekkode.

Etter produktet er lagt til kan man tilpasse antall, innpris og utpris.
Ved mottak av varer produkter oppdateres med innpris og utprisen satt på innkjøpsordren.
Pro / Pro +

Om varen i innkjøpet har et blått merke med et nummer bak antallfeltet betyr det at den finnes i flere åpne innkjøp. Klikk på merket for å se de andre innkjøpene.

Kommentar på varelinje

På hver varelinje kan man legge til kommentar.
Kommentaren er intern og vil ikke være med på innkjøpets PDF/XLSX.

1. Åpne kommentarfelt ved å klikke på ikonet

2. Fyll inn ønsket kommentar

3. Kommentar lagres automatisk

4. Ikonet blir grønt for å indikere at en kommentar er lagt inn

Har du kommentar til innkjøp? Bruk kommentarfeltet i toppen. Dette støtter 5000 tegn. NB! Tekst som legges inn her vil også bli synlig på filen som genereres til leverandør.

Flere felter

Alle innkjøp har en seksjon i toppen, "Flere felter", hvor man kan se og legge inn mer informasjon. Disse feltene er ikke påkrevde men kan være praktiske for oversikt og info.

1. Kommentar:
    Felt for å legge inn kommentar. Det som legges inn her vil også være synlig på fil til leverandør. Støtter 5000 tegn.

2. Dato opprettet:
    Dette feltet er låst og viser dato da innkjøp først ble opprettet

3. Forventet levert (valgfritt):
    Velg når innkjøpet forventes levert. Dato vil da vises i oversikten samt på produktkortet.

4. Fraktkostnad (valgfritt):
    Legg inn fraktkostnaden på innkjøpet. Påvirker ikke innprisene pr. varelinje men vil påvirke total summering (kan endres i globale innstillinger).

5. Opprettet av:
    Brukeren som opprettet innkjøpet.

6. Innsendt av:
    Brukeren som avsluttet / sendte innkjøpet til leverandør.

7. Sendt til leverandør:
    Dato da innkjøpet ble avsluttet / sendt til leverandør.