Varemottak (Basis)
  • 04 Apr 2024
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Varemottak (Basis)

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Innkjøpsordren er laget og sendt, nå er det klart for varemottak! 🥳

Finn innkjøpsordren

Det første man må gjøre er å finne den innkjøpsordren man vil foreta et varemottak på.

Dette kan man gjøre på flere måter:

1. Innkjøpsoversikten
    Søk og filtrer etter ønsket innkjøpsordre.

2. Produktkortet
    Gå inn på et av produktene du har mottatt og finn innkjøpsordren via innkjøpsfanen

3. Globalt søk
    Trykk på . for å åpne det globale søket. Skriv in: for å begrense søket til innkjøpsordrer, skriv så inn navnet på innkjøpet. Derfra kan man åpne innkjøpet direkte.

Velg varer for mottak

Når du har funnet frem til korrekt innkjøpsordre markerer du bare de varelinjene som skal mottas. Man kan velge å markere én og én eller markere alle ved å klikke på avkryssingsboksen øverst i produktlisten.
Når man markerer produktene vil antall for mottatt automatisk settes til det samme som antall bestilt.

Om man har mottatt færre enn bestilt kan man på hver varelinje tilpasse antallet man har mottatt.

Det er fullt mulig å motta en innkjøpsordre i flere omganger. Om man bare mottar enkelte av de bestilte varene vil dette vises i en egen seksjon, samtidig som innkjøpet får status “Delvis mottatt”.

Utfør varemottak

1. Velg varer for mottak
  2. Klikk Registrer mottak oppe til høyre

Når mottak utføres kan man velge å aktivere produkter som er skjult/deaktivert men får positiv lagerbeholdning som følge av varemottaket.

Pro og Pro + gir tilgang til smarte mottaksfunksjoner som oppdatering av pris, produktknapp og ordrestatus.

I bunnen av vinduet finner man en oversikt over antall varer som mottas og verdien av disse.

Varemottak vellykket!

Etter mottaket er komplett vises et vindu med tittel "Varemottak vellykket!".
Herfra kan man åpne en rapport som viser alle mottatte varer.

Fanene for "Komplette ordrer" og "Oppdaterte ordrer" vil alltid være tom på Basis-planen da disse krever reservasjoner.

Logg etter mottak

Etter et varemottak er utført vil dette gjenspeiles på produktets lagerhistorikk, i tillegg til produktloggen på produktkortet.

Lagerhistorikken vil vise hvilket innkjøp som endret lagerbeholdningen: