Nytt tilbud
  • 22 Sep 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
  • Pdf

Nytt tilbud

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Nytt tilbud

Fra tilbudsoversikten så har man to valg for å opprette et nytt tilbud:

1. Klikk på “Nytt tilbud” i sidemenyen til venstre
  2. Klikk på “Nytt tilbud” i til høyre i toppen

Velg kunde

For å opprette et nytt tilbud må man først velge kunde. Når kunde er valgt starter autolagring av tilbudet.
Klikk på “Trykk for å velge kunde” for å åpne søkefeltet. Herfra søker du etter kundenavn, kundenummer eller e-post.

Når du har funnet rett kunde klikker du “Velg” for å velge kunde.

Bytt kunde

Selv etter et tilbud et opprettet er det mulig å endre kunde.
Klikk på ikonet til høyre for kundens navn og gjenta prosessen over for å finne kunde.

Mottakere

Som standard brukes e-postadressen som er registrert på kundekortet.
Man kan i tillegg legge til en alternativ e-postadresse, som erstatter e-postadressen på kundekortet, eller legge til flere mottakere.

Alternativ e-postmottaker

Etter alternativ e-postmottaker er aktivert (1) blir knappen grønn og tekstfeltet (2) tilgjengelig.

Flere mottakere

Kanskje er det flere som ønsker å motta tilbudet, da kan man enkelt klikke på + Flere mottakere for å legge til de e-postadressene man ønsker.

Dette åpner et nytt vindu hvor du kan legge til ekstra e-postadresser.

Skriv inn e-postadressen og klikk på pluss-tegnet. Dette legger e-postadressen i listen over mottakere.

Om du vil fjerne en adresse klikker du på søppelkasse-ikonet.

PS! Flere mottakere kan brukes både med og uten alternativ e-postmottaker.

Mer informasjon

Området for “Mer informasjon” inneholder en rekke detaljer, valg og informasjon.
Området er delt inn i 3 sider/faner:

1. Informasjon
  2. Kommentarer
  3. Historikk

Informasjon

I dette fanen kan du legge inn mer informasjon om tilbudet. Enkelte feltet er påkrevd for å kunne sende tilbudet mens andre felter er valgfri.

• Utløpsdato:
    Denne må velges før man kan sende tilbudet. Man velger fritt når en utløpsdato skal være så lenge den er etter dato for opprettelse.
    PS! Om et tilbud har status “Sendt” og ikke blir akseptert innen utløpsdato vil det automatisk bli satt til “Utløpt”.
  • Betaling:
    Betalingsmåte er påkrevd og må velges før et tilbud kan sendes. Valgene som vises her er det samme som er satt i opp i din butikk.
    PS! Et tilbud blir etter aksept overført til en manuell ordre. Det betyr at man kun har samme betalingsmetoder er som på manuelle ordrer. Det er ikke mulig å gjøre opp for et tilbud via checkout i frontend.
  • Betingelser:
    Valgfritt felt. Her kan man fylle inn om det er spesielle betingelser til tilbudet. F.eks betingelser om varighet, betaling etc.
    Betingelser vises på PDF-en som sendes til kunde.
  • Referanse:
    Valgfritt felt. Her kan man legge til referanse for sin egen del, eller om kunden har et spesielt referansenummer de ønsker å bruke.
    Referanse vises på PDF-en som sendes til kunde.

Kommentarer

Legg inn kommentarer til tilbud. Du velger selv om de skal vises til kunde eller ikke.
Kommentarer kan legges inn selv etter et tilbud er sendt.

• Kommentar:
    Skriv inn ønsket kommentar.
  • Vis til kunde?
    Om denne slås på vil kommentaren vises på PDF-en som sendes til kunde. Om valget ikke slås på vil kommentaren kun være synlig internt. Dette valget kan endres etter kommentaren er lagt til.
  • Pluss-knapp:
    Legg inn kommentaren.

Historikk

Historikken viser viktige hendelser på et tilbud, når hendelsen ble utført og hvem som utførte den.

Hendelser som vises her er blant annet:

• Tilbud opprettet
  • Tilbud sendt til kunde
  • Tilbud avslått
  • Tilbud gjenåpnet
  • Tilbud akseptert
  • En ny ordre opprettet, med link til ordre

Vedlegg

Vedlegg er perfekt om du ønsker å sende med ekstra bilder, brukermanualer o.l.
Bare åpne fanen for vedlegg og dra inn (eller klikk for å velge) filen du vil legge ved. Filen(e) vil da ligge vedlagt sammen med tilbudet i e-post til kunde.

Om du ikke vil sende med vedlegget kan du enkelt slette det ved å klikke "Slett".

Støttede filtyper

Tilbudsmodulen støtter følgende filtyper som vedlegg:

• png
  • jpg
  • jpeg
  • doc
  • docx
  • csv
  • xls
  • xlsx
  • pdf
  • txt