Send og aksepter tilbud
  • 21 Nov 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Send og aksepter tilbud

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Send tilbud

Når tilbudet er klart kan det sendes til sluttkunde.

Dette gjøres ved å klikke på “Send tilbud” oppe til høyre. Om denne knappen er deaktivert vil det vises en hjelpetekst når man tar musa over, denne hjelpeteksten vil informere om hva som mangler for å kunne sende tilbudet.

Når du trykker “Sendt tilbud” åpner et nytt vindu seg og her vil du kunne se hvem tilbudet sendes til (inkludert kopi til) og melding til kunde.
Melding til kunde kan redigeres om ønskelig.

Klikk deretter “Send” og en PDF vil genereres og sendes til kunde. Bekreftelse vil vises når tilbudet er sendt.

Aksepter tilbud uten å sende det

Av ulike årsaker kan det for enkelte være unødvendig å sende tilbudet som en PDF til sluttkunde.
Da kan man velge å akseptere tilbudet direkte. Da vil tilbud bli akseptert og overført til ordre uten at det sendes ut e-post til sluttkunde.

Dette valget finner man i "Handlinger"-menyen.

Valg på sendt tilbud

Aksepter tilbud

Om kunden aksepterer tilbudet klikker man på “Aksepter tilbud” og det vil da bli opprettet en ordre som inneholder produktene og prisene fra tilbudet.

Psst!
Tom tekstlinje og titler vil ikke bli overført til ordre.

Etter ordren har blitt opprettet vil man få en banner på tilbudet med link for å åpne ordren. Man vil også få det som en hendelse på fanen “Historikk”.
Et tilbud som er akseptert og overført kan ikke redigeres på nytt, da må man redigere ordren som ble opprettet som følge av akseptert tilbud.

Handlinger på sendt tilbud

Etter et tilbud er sendt har man, i tillegg til "Aksepter tilbud", en rekke valg under "Handlinger"

• Dupliser tilbud
  • Vis PDF
  • Rediger tilbud (setter status til Utkast)
  • Avslå tilbud (kan gjenåpnes via “Rediger tilbud)

Oversikt over handlinger

På hvert tilbud har man en meny i toppen som heter “Handlinger”.
Her finner man flere ekstra handlinger som kan utføres. I tillegg til handlingene nevnt over for tilbud i status "Sendt" har man også handlinger for andre tilbudsstatuser.

Utkast

• Aksepter tilbud (gjør at man kan akseptere tilbudet direkte uten å måtte sende det til kunde først)
  • Dupliser tilbud
  • Vis PDF
  • Slett tilbud

Utgått

• Dupliser tilbud
  • Vis PDF
  • Rediger tilbud

Avslått

• Dupliser tilbud
  • Vis PDF
  • Rediger tilbud

Overført til ordre

• Dupliser tilbud
  • Vis PDF

Sendt

• Dupliser tilbud
  • Vis PDF
  • Rediger tilbud (setter status tilbake til Utkast)
  • Avslå tilbud (kan gjenåpnes via "Rediger tilbud")