Behandla ordrar
  • 17 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Behandla ordrar

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

I den här hjälpartikeln tittar vi främst på hur du behandlar dina beställningar via orderhantering i kontrollpanelen.

Bearbeta order

När du får en ny order är dess status som standard Inte bearbetad. Denna orderstatus indikerar att ordern är klar för vidare bearbetning.

För att behandla beställningen vidare kan du följa instruktionerna nedan.

1. Gå till Ordrar/Kunder > Behandla order
  2. Klicka på önskad ordning för hantering i orderlistan (använd filter för enklare navigering bland många beställningar)
  3. Välj Detaljer
  4. Innan ordern är slutförd kan du välja att ange relevant information för kunden eller till lagret. Detta görs i fältet nedan Kommentar.
    Du väljer om anteckningen ska skickas till kunden genom att bocka i Lägg till kommentar och Skicka e-post till kund.
    När e-post skickas till kunden kan du även välja att inkludera en ångerblankett genom att kryssa i "Skicka ångerrättsformulär". Du kan välja vilken typ av bockar som ska vara standard genom att klicka på inställningar (kugghjulet) i orderöversikten:
  5. Under "Ändra beställningens status" kan du välja en ny status för ordern.
    Tryck på "Uppdatera beställning" för att slutföra statusändringen.