FAQ - Datalåda
  • 06 Dec 2023
  • 6 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

FAQ - Datalåda

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Vilka betalningsmetoder kan erbjudas kunderna?

Du kan ta betalt med följande betalningsmetoder med vår Data Box-enhet.

• Visum

• Mastercard

• American Express

• Diners

• AliPay

• Maestro

Kontakta vår kundtjänst för mer information och bokning.

Kan jag återbetala beloppet till kundens kort?

Med vår nyaste terminal V400M kan återbetalningar göras till kundens konto.

Återbetalning på kort görs genom att skanna eller leta upp kundens kvitto, lämna in produkterna i retur och välja Kort som betalsätt. Det kan ta 1-2 minuter innan pengarna har bekräftats återbetalas till kunden. Kunden kan räkna med att få pengarna inom 2-3 arbetsdagar.

Les mer her →

Hur ändrar jag sidfoten på mitt kvitto?

Du kan göra detta i Kontrollpanelen. Gå till "Konfiguration" och välj POS i kontrollpanelen. Välj "Kvitto: Sidfot" och justera texten.

Kan jag använda rabattkoden i kassan?

Du kan inte använda rabattkoden i kassan. För att ge rabatt på din beställning eller produkt, gör följande.

Ge rabatt på beställningar:

När du har lagt till produkter i varukorgen kan du klicka på fältet "Rabatt" i varukorgen till höger. Ange önskad rabatt i procent.

Rabatter på produkt:

När du har lagt till produkter i varukorgen kan du klicka på en produkt och ställa in en rabatt i procent eller ange ett pris. Du kan också ge rabatt på hela beställningen.

Är det möjligt att använda flera kassapunkter?

Ja, du kan ha så många kassapunkter som du vill och behöver i din butik. Du behöver hårdvara inklusive terminal till varje kassapunkt.

Se vårt utbud i hardware store →

Behöver jag något mer än bara appen?

För att använda Mystore Datakasse behöver du appen "Mystore Datakasse" och betalterminal från oss. Utöver det kan du köpa kvittoskrivare, kassalåda, streckkodsläsare, etikettskrivare, iPad och iPad-stativ i vår järnhandel.

Se vårt utvalg i Hardware store

Kontakta salg@mystore.no om du behöver råd.

Kan produkter synkroniseras med min webbshop?

Data Box är en spegelbild av din webbutik. Produkterna matas in i samma kontrollpanel och visas i både webbutiken och databoxen. Du kan välja att ha en produkt som bara visas i databoxen och inte i onlinebutiken.

Lagerstatusen synkroniseras mellan datalagerplatsen och onlinebutiken.

Hur många produkter kan jag lägga upp?

Du kan ange så många produkter du vill. Om du har många produkter rekommenderas att du använder streckkoder och en streckkodsläsare för att underlätta navigeringen i datakassan.

Det går inte att ansluta till terminal på 4G mot delat nätverk från iPhone/iPad, vad är fel?

Om terminalen har problem med att ansluta till 4G med delat nätverk från iPad/iPhone, logga ut till iPad/iPhone från iCloud och glöm andra nätverk som iPaden har varit ansluten till tidigare. När detta är gjort, försök igen.

Kan jag lägga till produkter som bara visas i databoxen eller onlinebutiken?

Ja, det kan du göra. För att välja om produkter endast ska synas i webbutiken och/eller i kassasystemet, gå till produkten i Kontrollpanelen och justera "Synlighet" och "Synlighet i kassasystemet".

Kan jag dela upp en betalning i kort och kontanter?

Du kan enkelt dela upp en betalning i kort och kontanter. När du har stämplat in alla produkter i kassan klickar du på "Kontanter" och anger det belopp som ska betalas. Välj "Registrera betalning", klicka på "Kort" för att betala resterande belopp på kort.

Hur delar man nätverk från iPad och ansluter terminalen till 4G?

Om din iPad har stöd för SIM-kort kan du enkelt ansluta terminalen till iPadens nätverk.

För att dela nätverk från din iPad behöver du 4G och att din iPad är utrustad med ett SIM-kort. Öppna iPadens inställningar > om "Delat internet" är ett menyalternativ har du möjlighet till SIM-kort i iPaden.

När Internetdelning är aktiverat:

• V400m-terminal: Tryck på 9 > grön knapp > Pin-kode > Nätverk > Wi-Fi.

• S1000-terminal: Tryck på Inställningar > nätverk > Pin-kode > Wi-Fi.

Om du vill ansluta terminalen till Mystore Data Box-appen gör du följande:

• Öppna appen och gå till menyn längst till vänster. Välj "Terminalinställningar".

• Ange IP-adressen och klicka på spara. När du är klar klickar du på det röda krysset på bankterminalen fyra gånger, så att det visas "Mystore gör handeln enklare" på skärmen.

• När räknaren längst till höger visar grönt i appen är terminalen ansluten till iPaden.

Kan vi få ett demokonto för databoxen?

Ja, Data Box kan testas. Kontakta salg@mystore.no så hjälper vi dig att få en demonstration.

Vilka enheter stöds?

Du kan använda din iPad eller iPhone för databox och terminal, men din enhet måste ha iOS version 9.3 eller senare. Annan hårdvara som stöds för vår Data Box hittar du i Mystores Hardware Store.

Observera att det för närvarande endast är i vår iPad-app som kvittoskrivare stöds. På andra enheter kan ett kvitto skrivas ut på en vanlig skrivare eller skickas via SMS.

Är Mystore Datakasse godkänd av skattemyndigheterna?

Mystore Datakasse följer den nya lagen om kassasystem och 2017 års föreskrifter om kassaregistersystem. Vi tar hand om regelverk utöver det tekniska.
Les mer på Skatteetatens nettside.

Stöds presentkort?

Vi stödjer att dina kunder kan betala via presentkort som iGive, Sentrum presentkort och andra typer av presentkort som stöds av Nets, direkt på kortterminalen.
Detta kräver att BAX-numret läggs till i ditt avtal.
Du kan läsa mer om BAX her.

Vi har även stöd för att skapa egna presentkort i Mystore Datakasse.
Presentkortet kan skickas via SMS eller skrivas ut på kvittoskrivaren
om du använder vår iOS-app.

Vi stöder inte försäljning av presentkort med BAX.
Kontakta vår kundeservice för installation av presentkort.

Hur skrivs kvittot ut automatiskt vid försäljning?

Du kan göra detta på menyn längst upp till vänster i Data Box-appen. Välj Inställningar och markera "PÅ" i fältet "Automatisk utskrift av kvitton".

Hur är det med returer?

För att behandla en retur i kassan gör du följande:

• Klicka på produkten så att den läggs till i varukorgen.

• När produkten finns i din varukorg klickar du på den.

• Ett fönster kommer att dyka upp, klicka på "Lämna in som retur". Du kan välja om du vill ge kunden pengar igen eller ett kreditkort.

Kan jag ange en produkt som jag inte har i min produktkatalog?

Ja, du kan slå in en produkt som du inte är med i produktkatalogen. Klicka på "+PRODUKT" högst upp i kundvagnen, till höger om Data Box-appen. Under Namn kan du ange valfri text och ange pris på produkt, moms och kvantitet. Lägg sedan produkten i varukorgen i det nedre högra hörnet.

Hur återställer jag appen för datafacket?

Om kassan har lagt på kan det fungera att göra en lokal återställning av butiken:
Steg 1: Dubbelklicka på din iPads hemknapp.

Steg 2: Svep bort datarutan så att den inte körs i bakgrunden.

Steg 3: Scrolla ner till appen "Data Box".

Steg 4: Klicka på "Återställ butik" så att den lyser grönt.

Steg 5: Öppna databoxen och logga in med din användarinformation.

Se videogjennomgang her →

Kan jag använda iZettle eller andra betalterminaler?

Du kan bara använda den terminalen som kommer från Mystore.no. Terminalen är kopplad till iPad, så det totala beloppet för kassan överförs direkt till terminalen. På så sätt undviker du misstag när du betalar.

Stöds BankAxept?

Betalterminalen stöder inte BankAxept. Terminalen har stöd för Visa, MasterCard och Maestro.

Kan jag ha flera användare inloggade samtidigt?

Ja, flera användare kan vara inloggade, men inte samtidigt på samma kassaställe.

Behöver jag en webbutik för att använda Mystore Datakasse?

Du behöver inte ha en webbutik för att använda Mystore Datakasse. Det finns inga fasta månadskostnader, du betalar bara för användning.

Her kan du lese mer om Mystore Datakasse

Är det svårt att använda Data Box?

Systemet är byggt för att vara enkelt att använda. Dessutom levereras den på iPad och iPhone, vilket gör användningen intuitiv direkt ur lådan. Om du behöver hjälp eller fastnar kan du hitta en mängd olika användarhandböcker och dokumentation i vårt hjälpcenter.

Skulle du ändå fastna i ett område eller få problem har du fri support varje vardag. Vi är redo att hjälpa dig!

Her finner du våre kontaktopplysninger

Kan jag ändra vilka produkter som visas på förstasidan?

Du kan välja upp till 8 produkter som ska visas på databoxens förstasida. Detta görs under alternativet "Utvalda produkter" i kontrollpanelen.

Kan en terminal användas vid flera kassapunkter?

Nej, du måste ha en terminal för varje kassaställe du har i butiken.