GDPR - Integritetspolicy
  • 18 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

GDPR - Integritetspolicy

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Integritet är en grundläggande rättighet och handlar om rätten till integritet och rätten att bestämma över sina egna personuppgifter.

Varför du omfattas av GDPR

Som webbutiksägare måste du ha bra rutiner för att värna om dina kunders integritet. När du handlar online måste du be om information om kundens identitet för att säkerställa att du kommunicerar med en riktig person.

Det kan till exempel vara information som kunden lämnar i samband med att ett kundkonto skapas i din webbutik.

Du är skyldig att behandla dessa kunduppgifter på ett säkert sätt. Dessutom måste du informera dina kunder om hur du behandlar dina kunduppgifter. Detta rekommenderas att göras via en sekretesspolicy som finns i webbutiken.

Så här lägger du till en sekretesspolicy i din webbutik

I kontrollpanelen hittar du en sekretesssida där du kan ange din sekretesspolicy:

1. Logga in på din kontrollpanel
  2. Välj Design > Huvudmeny/Innehåll
  3. Sekretess trycker du på Redigera
  4. Om sidan/länken är dold, kom ihåg att ha den synlig i huvudmenyn och/eller på nedersta raden

Alternativt kan du välja att lägga till ett separat avsnitt om sekretess under dina försäljningsvillkor.

Mall för sekretesspolicy