Orderfilter - hur du filtrerar dina ordrar
  • 18 Apr 2024
  • 2 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Orderfilter - hur du filtrerar dina ordrar

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Standardvyer

Så här skapar du dina egna filtervyer

Filtervyer skapas snabbt och enkelt via din orderöversikt. Följ stegen nedan för att skapa en egen vy.

1. Klicka på "Filter" i orderöversikten

1. Välj vilka regler du vill filtrera på. T.ex. orderstatus, fraktmetod och betalningsmetod.

2. Tryck på "+Skapa vy" för att spara en ny vy för framtida bruk. Ge vyn ett förklarande namn och tryck på "Skapa ny vy".

3. Du hittar nu den nya vyn under "Visa" i orderöversikten och alla ordrar med filtervalen kommer att visas här.

Tillgängliga filteralternativ

Nedan hittar du en förklaring av de olika filtervalen i översikten.

Status för beställning

Välj vilka orderstatusar som ska inkluderas

Fraktmetod

Välj vilka fraktsätt som ska inkluderas. Smart om du har olika etikettskrivare, t.ex. för Paket till utlämningsställe och Paket i brevlåda.

Betalningsmetod

Välj vilka betalningsmetoder som ska inkluderas

Taggar

Om du använder taggar kan du välja att inkludera dessa i filtret

Produkt

Välj om du vill visa ordrar som innehåller specifika produkter.

Land

Om du skickar utomlands kan du välja att visa beställningar från specifika länder.

Grupp

Välj om du vill visa order från kundgrupper.

Överfört till bokföring

Hitta order som har överförts eller inte överförts till bokföring.

Har bokföringsdokument

Välj om en order ska ha ett bokföringsdokument kopplat till sig eller inte. Smart om du behöver hitta ordrar utan bokföringsdokument.

Ordernummer

Välj ordernummerserie

Datum för beställning

Vald period när en beställning gjordes

Senast uppdaterad den

Hitta ordrar som har uppdaterats under den valfria perioden

Skickat datum

Den valda perioden för när en order slutfördes i orderbearbetningen.

Planerad leverans

Hitta ordrar med planerad leverans under önskad period

Antal produkter

Valfritt antal produkter i beställningarna

Betalning aktiverad

Hitta ordrar där betalning har aktiverats för en viss period

Beställningsvikt (i gram)

Hitta ordrar med en viss vikt

Ordervärde (inkl. moms)

Hitta ordrar med önskat ordervärde.

Postnummer

Hitta beställningar med specifika postnummer.

Slå upp ordrar med

Hitta ordrar med specifika ordrar och fakturanummer

Hur är det med visningarna?

Vyerna skiljer sig något från filtervalen, eftersom dessa visar mer information i själva orderöversikten. Vyerna ger dig värdefull information direkt i översikten, utan att du behöver öppna varje enskild order.

De vyer som aktiveras här gäller endast för din användare

Visa produktlinjer: Här kan du välja att visa produkterna i beställningen.

Visa orderbehandlare: Välj om orderhandläggaren ska synas i översikten.

Visa kommentarsikon: Aktivera för att visa om en order har en associerad kommentar

Visa adress: Visa din kunds adress

Visa organisationsnummer: Om din kund är registrerad hos en org.nr kan du välja att aktivera visning av detta

Vad händer när jag har sparat en vy?

När du har sparat vyn visas den i en rullgardinsmeny i det övre högra hörnet av orderöversikten. Här kan du växla mellan tillgängliga vyer och ta bort befintliga vyer.

Viktigt

Vyerna är globala. Det innebär att en vy försvinner för alla användare om den tas bort från instrumentpanelen.

Har du några exempel på smarta filtervyer?

Visst har vi det! Utgångspunkten är att vyerna ska hjälpa dig att behandla beställningar effektivt, så här är några exempel.

Beställningar med specifik fraktmetod

Om du bara vill lista nya ordrar med en specifik leveransmetod kan du ställa in en vy i orderfiltret. Välj önskad leveransmetod i fältet Leveransmetod och orderstatus Inte bearbetad.

I exemplet i skärmdumpen nedan är ordervikten begränsad till 2000 gram, så detta kan vara en lista över alla beställningar du kan välja att skicka med en specifik fraktmetod.

I kombination med vår bulkbehandling av beställningar kommer du sedan att kunna skriva ut etiketter till alla dessa beställningar i bulk.

Restnoterade orderrader

För dig som använder vår resthantering (eller andra moduler som sätter taggar på orderraderna) kan detta vara ett exempel på en vy som gör att du kan lista ut alla ordrar som är under bearbetning och har restnoterade artikelrader:

Samma princip kommer också att fungera för att lista returorder etc.