Hur man skapar produkter
  • 18 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Hur man skapar produkter

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Här går vi igenom hur du hanterar produktkatalogen i kontrollpanelen.

Videoguide

Titta på video hur man skapar produkter

Skapa produkt

Om du vill skapa en produkt navigerar du först till Produktkatalog > Produkter. Här kan du komma åt sidan där kategorier och produkter hanteras

Steg för steg

1: Tryck på +produkt för att skapa en ny produkt.

2: Lägg till produktinformation.

I allmänhet

Namn Ge din produkt ett namn

Synlighet Välj om produkten är aktiv, dold eller inaktiverad

Artikelnummer leverantör Ange leverantörens artikelnummer (intern info)

Notering Skriv en anteckning (intern information)

Lagerställets plats Ange din lagerplats (intern information)

Kategorier Lägg till de kategorier som produkten kommer att finnas i

Mervärdesskatt Välj vilken moms produkten har

Inköpspris Lägg till inköpspriset. OBS! Detta är viktigt för att få korrekta inventeringsrapporter.

Tillgängligt datum Välj när produkten ska vara tillgänglig

Försäljningspris inkl. moms Ange försäljningspriset inklusive moms.

Försäljningspris exkl. moms Ange försäljningspriset exklusive moms.

Artikelnummer Lägg till ditt artikelnummer (visas för kund)

Streckkod (EAN/GTIN) Lägg till en unik streckkod. Läs mer.

Vikt (gram) Ange produktens vikt. Läs mer.

Producent Ange produktens tillverkare. Läs mer.

Typ av knapp Välj vilken knapp produkten ska ha

Varianter

Ange varianter på produkterna. Det kan till exempel vara storlek eller färg.

Läs mer om varianter

Kampanjer

Kampanjer kan aktiveras och hanteras på flera sätt, och på produktsidan kan du se om produkten har ett reapris.

Lagergrupper

Lagergrupper är tillgängliga för dig med avancerad lagerhantering. Lagergrupperna låter dig bestämma hur olika produkter ska bete sig baserat på lagersaldot. Ett exempel kan vara att produkter från en tillverkare ska översäljas, medan produkter från en annan tillverkare inte kan översäljas.

Taggar

Taggar används för att få produkter att bete sig på ett specifikt sätt. Det vanligaste är att förvandla en produkt till ett presentkort.

SEO

Här bäddar du in sökmotoroptimering på dina produkter.

Inköp

Om produkten är i ett inköp får du en översikt över dessa här.

Logg

Här hittar du en logg över ändringar som gjorts på produktsidan. Ändringar som görs någon annanstans (via API, Promotion Center, etc.) kommer inte att visas här.