Importera inköpsorder
  • 26 Mar 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Importera inköpsorder

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Importera inköpsorder

Med anskaffningsimport är det möjligt att skapa inköpsorder från CSV- och XLS-filer.
Särskilt praktiskt för dig som har stora inköp i kalkylblad från tidigare, eller tar emot inköp från leverantörer.

Så här fungerar det:

1. Skapa en ny inköpsorder, eller välj en befintlig i utkast, hos den leverantör som du vill importera till.
  2. I menyn Åtgärder väljer du "Importera inköp"
  3. Dra i filen eller klicka för att välja
  4. Välj hur du vill koppla produkter från filen till produkterna i din butik. Här stöds EAN (streckkod) och artikelnummer.
    OBS! Det är viktigt att alla produkter och varianter som ska importeras har unika artikelnummer/EAN.
  5. Koppla kolumnerna i filen till högerkolumnen i upphandling
  6.  Klicka på "Förhandsgranska import"
  7. När förhandsgranskningen är klar kan du se att allt är korrekt. Här är det också möjligt att åsidosätta den automatiska växlingen.
  8. När du är klar klickar du bara på "Skapa köp".
  9. Produkterna är nu inlagda i inköpsordern och är klara att beställa.

Viktig!
För att länkningen av produkter ska bli korrekt måste varje produkt/variant ha ett unikt artikelnummer/EAN.