Inställningar och åtgärder
  • 16 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Inställningar och åtgärder

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

I modulen Inköp & Mottagning har du tillgång till inställningar på både användarnivå och global nivå, samt åtgärder per inköpsorder.

Inställningar

Med inställningarna kan du anpassa inställningarna och användningen av modulen Inköp & Mottagning.
Navigera till Verktyg > Logistik > Inköp & Mottagning, när du väl är inne på Inköp hittar du inställningarna i sidomenyn till vänster.

Användarens inställningar

Användarinställningar påverkar endast din specifika användare.
På logistikbas kan du välja vilka statusar som ska visas som standard i översikten, platsen för produktsökningar och sortering av produktrader.

Inställningar som kräver en annan plan är tydligt markerade.

Globala inställningar

De globala inställningarna påverkar alla användare av anskaffningsmodulen.

Dessa inställningar inkluderar alternativ som att visa priser och artikelnummer i de dokument som genereras.

Ändra prisplan

Längst ner under "Globala inställningar" hittar du information om den aktuella prisplanen samt möjligheten till uppgradering.
I händelse av uppgradering eller nedgradering av planen kommer ändringarna att träda i kraft omedelbart. Ett bekräftelsemail skickas sedan till butikens e-postadress.

Åtgärder

Via Åtgärder kan du göra ett antal ändringar och val på inköpsorder och i översikten. Vilka åtgärder som är tillgängliga varierar beroende på både vilken plan du har och inköpsorderns status. Logistikbas, på ett utkast har du bara möjlighet att radera inköpet eller markera det som skickat. Åtgärder som kräver en annan plan är tydligt markerade. På en skickad inköpsorder hittar du alternativ för att ladda ner, ta bort, redigera, markera som mottagen och skriva ut kvittolistan under åtgärder.