Konfigurera Google Analytics 4
  • 04 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Konfigurera Google Analytics 4

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Varför Google Analytics 4?

Google Analytics 3, även känt som Universal Analytics, slutar fungera den 1 juli 2023. Google har bestämt sig för att Google Analytics 4 är framtiden. Så här skapar du den här webbplatsen.

Inställning på Acendy

I Acendys kontrollpanel har du stöd för både Google Analytics Universal och Google Analytics 4. För att ställa in detta kan du göra följande:
  1. Gå till konfiguration > Google
  2. Välj modulen "Google Analytics (Statistik) - (Kom ihåg att uppdatera modulen vid behov)

I modulen har du ett fält som heter "GA4 ID". Här anger du ditt mätnings-id från Google Analytics 4, som du hittar genom att logga in på GA4 och navigera till Administratör > dataflöden och vidare in i egendomens dataflöde.

Vi rekommenderar att du följer konfigurationsassistenten i Google Analytics 4 för att få alla viktiga inställningar och parkopplingar på plats.
Om du har ett Google Analytics 3-konto (Universal) behåller du det så att du kan gå tillbaka och titta på tidigare data.

Läs mer om avstängningen av Google Analytics Universal från Googles support:

https://support.google.com/analytics/answer/11583528