Översikt (Bas)
  • 16 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Översikt (Bas)

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Med grundplanen för Acendys logistiklösning får du en snabb och enkel överblick över varor som är på köp.

Du kan enkelt visa inköp från varje produkt eller från själva anskaffningsmodulen.

Produktkort

Inuti själva produktkortet finns en flik för inköp.

På den här fliken visas alla befintliga inköp för objektet. Om artikeln har varianter kommer varje variant att ha ett eget avsnitt.

Bas har inte stöd för att lägga till artiklar som ska köpas direkt från anskaffningsfliken.

Innehåll

• Köp
    Visar namn/ID för inköpsorder, fungerar även som direktlänk till inköp.

• Familjeförsörjare
    Visar vilken leverantör inköpet är registrerat på

• Status
    Status för inköpsorder

• Beordrats
    Kvantiteten av den valda artikeln som beställs vid inköpstillfället

• Reserverad
    Antal reservationer mot beställningar Pro och Pro +

• Mottaget
    Om köpet har statusen "Delvis mottaget" visar denna kolumn hur många personer som har registrerats som mottagna

• Tillgänglig
    Tillgänglig motsvarar beställd - (reserverad + mottagen) Pro och Pro +

Modulen för upphandling

Från själva inköpsmodulen kan du se en översikt över alla inköp och filtrera på dessa via filter och sökningar.

Anpassa instrumentpanelen genom att välja vilka statusar som ska visas, filtrera eller söka.

Du kan till exempel hitta en viss produkt i varje inköpsorder som skickas genom att välja Status: Levererad och söka efter produktnamn eller artikelnummer.

Då visas alla inköpsorder som matchar statusen och innehåller produkten:

Dricks!

Anpassa vilka statusar som är standard under Inställningar > Användarinställningar

Filter

Förutom sökningen, som kan sökas på leverantör, inköpsordernummer och produkt, kan du filtrera på följande fält:

• Skapad den

• Förväntat levererat

• Totalkostnad

• Senast uppdaterad den

• Status

• Skapad av

• Insänt av

• Familjeförsörjare