Problem med betalterminalen
  • 02 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Problem med betalterminalen

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Problem med betalterminalen

Den här artikeln hjälper dig att felsöka om det finns några problem mellan terminalen och din iPad.

V400M

V400M-terminalen ser ut så här:

Betalingsterminal V400M

Ingen kommunikation mellan terminal och iPad

Om kortknappen är grå och det inte går att betala med kort betyder det att terminalen och iPaden inte kommunicerar.

Denna terminal kommunicerar med iPad via en molnbaserad server.
Så om det inte går att betala med kort betyder det att nätverksanslutningen till en av enheterna inte fungerar som den ska.

1. Kontrollera att terminalen och iPaden är anslutna till ett nätverk och att det finns nätverksåtkomst.
    Vid terminalen:
    - Tryck först på 9 och sedan på enter-knappen.
    - Skriv admin PIN-kod, och tryck på Retur.
    - Klicka på "Nätverk" och "WI-FI".
    - För att kontrollera att du är ansluten till nätverket ska det finnas en grön runda längst ner på Wi-Fi-symbolen.

Om det inte finns någon grön avrundning längst ner, ta bort nätverket och anslut till nätverket igen.
  2. När både terminalen och iPad är anslutna bör du kunna ansluta till terminalen genom att trycka på följande på din terminal.
    - Klicka på "Huvudmeny" i det övre vänstra hörnet.
    - Tryck på "Terminalinställningar"
    - Tryck på anslut till terminal
    - I nästa bild väljer du "V400M"
    - Då visas ett serienummer på skärmen som matchar serienumret på baksidan av din terminal.
    - Om det matchar trycker du på anslut och installationen är klar när den gröna terminalikonen visas högst upp på din iPad och knappen "Kort" är grön.