• 25 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Gör det enkelt för kunderna att hitta rätt produkt. Filter ger kunderna en intuitiv och interaktiv navigering av produkter. Genom att filtrera värden som storlekar, priser, kategorier eller tillverkare eller annat kan kunden enkelt filtrera bort endast relevanta produkter.

Appen kan beställas här

Sammanfattning
Filter ger dina kunder verktyg för att hitta exakt de produkter de letar efter. Genom att filtrera värden som storlekar, priser, kategorier, tillverkare eller annat kan kunden enkelt filtrera bort endast relevanta produkter. Filter gör produktsortimentet mer tillgängligt än tidigare.

Standardfilter

När filtret är installerat innehåller det 3 färdiga alternativ som enkelt kan aktiveras.

• Pris
  • Kategorier
  • Tillverkare

Detta blir namnet som de visas i webbutiken och förklarar sig ganska enkelt.

Variantfilter

Du kan skapa filter baserat på de varianter du har på dina produkter. Vanliga exempel på detta är filter som storlek och färg. Här skulle man exempelvis kunna koppla filtret "röd" till varianterna röd, mörkröd, magenta osv, om man har fler varianter som passar i samma filter.

Produktegenskaper

Här går vi in på vad vi kallar "avancerat filter". Produktegenskaper gör att du kan styra verktyget precis som du vill.

Produktegenskaper gör att du kan få värde på dina produkter som kan kopplas till filter, det här är värden som inte visas för dina kunder utan finns på produkterna i systemet.

Om du har många produkter kan detta kräva mycket arbete att sätta upp eftersom varje produkt värderas, men det är definitivt värt det för slutresultatet.

Se videon nedan för information om hur produktegenskaper hanteras. När produkter har dessa värden länkas de till filter på samma sätt som varianter.

Ta bort filtermarkering

Om du vill ta bort ett filteralternativ kan du välja det filterval du vill ta bort genom att trycka på redigera högst upp i anslutningskolumnen:

Och välj sedan "Radera" på filtervärdet du ska ta bort:

OBS! Det är viktigt att du även kopplar bort varianter och egenskaper som är kopplade till det filterval du vill ta bort innan du väljer att ta bort filtervärdet.