Streckkoder - EAN
  • 25 Mar 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Streckkoder - EAN

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Lär dig hur du lägger till streckkoder (EAN) till produkterna i din kontrollpanel.

Varför använda streckkoder

Streckkoder (EAN) är ett användbart verktyg som hjälper dig att differentiera dina produkter. Detta hjälper dig mycket i kontrollpanelen, men lika viktigt är att det hjälper till att identifiera produkterna i Google (endast om tillverkarens EAN-kod används). Eftersom EAN-koderna är unika används de också för att skanna varor i fysiska butiker.

Hur man genererar streckkoder

Innan du kommer åt streckkoder, se till att streckkoder är aktiverade via Appar > inställningar.

När du har installerat kan du komma åt ett streckkodsfält på varje produktsida. Du kan nu välja att generera streckkoder direkt på varje produkt, via ett EAN-skanningsläge, eller massgenerera via ett verktyg.

Om du får EAN-koder från tillverkaren är det en bra idé att skanna dessa på produktnivå via EAN-skanningsläge eller på produktsidorna.

Alternativ 1: EAN-skanningsläge

Öppna produktkatalog > EAN-redigering

Här kan du ange EAN-koder manuellt eller använda skannern och ange. EAN-koderna lagras när du anger dem och är markerade med ett grönt V. Om du vill lämna EAN-redigeraren klickar du på "Inaktivera EAN-läge"

Alternativ 2: Direkt på produktsidan

Direkt på produktsidan.

Alternativ 3: Massgenerering

Massgenerering via verktyg > EAN Print Center

1: Välj vilken kategori och vilka produkter du vill generera EAN-koder för.
Alla produkter och varianter som saknar EAN-koder kommer att ha ett meddelande om detta med texten "EAN saknas, kan inte skrivas ut"

2: Välj "Generera EAN" för att generera streckkoder på produkterna i instrumentpanelen.

3: Du kommer nu att få följande popup som anger att EAN-koder kommer att genereras för alla produkter som inte följer vår standard (13 siffror)

Observera att alla produkter som inte har EAN-koder nu kommer att tilldelas detta automatiskt. Alla produkter och varianter som redan har EAN-koder kommer inte att skrivas över. Det vill säga, du kan säkert generera EAN-koder för alla produkter som saknar streckkoder.

Hur man genererar streckkoder för alla produkter i kontrollpanelen

Om du vill generera EAN-koder för alla produkter i webbutiken, lämna fältet "Välj en kategori" öppet och klicka sedan på "Generera EAN". Alla produkter i kontrollpanelen som inte har en EAN-kod kommer då att tilldelas en EAN-kod med vår standard.

Hur man skriver ut streckkoder från kontrollpanelen

Läs mer om att skriva ut streckkoder