Tips för bra produktbilder
  • 26 Mar 2024
  • 2 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Tips för bra produktbilder

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

I den här hjälpartikeln ger vi dig riktlinjer och tips för att optimera dina produktbilder.

Varför är bra bilder så viktiga?

När du driver en webbutik är det viktigt att presentera produkterna på ett tilltalande sätt. Produktbilderna spelar en avgörande roll för att väcka intresse och övertyga potentiella kunder att göra ett köp. I den här hjälpartikeln ger vi dig riktlinjer och tips för att optimera dina produktbilder.

Vi hoppas att dessa riktlinjer och tips hjälper dig att optimera produktbilderna i din webbutik. Tydliga och attraktiva bilder bidrar till att öka kundernas intresse och förbättra försäljningsresultaten.

Hur stora ska mina produktbilder vara?

Den rekommenderade storleken för produktbilder är 1200 x 1200 pixlar. Att ha en tillräcklig upplösning säkerställer att dina bilder är tydliga och tydliga. Detta gör att du också kan zooma in på detaljer utan att göra bilden suddig. Du kan enkelt skala dina bilder till rätt storlek med hjälp av verktyget PicMonkey (https://www.picmonkey.com/photo-editor).

Vad är pixlar?

Pixlar är det mått som används för bilder. En bild består av små färgrutor, och antalet pixlar avgör upplösningen och detaljnivån i bilden. Till exempel betyder storleken 1200 x 1200 pixlar att bilden består av 1200 färgrutor både i höjd och bredd. Ju fler pixlar en bild har, desto mer kan den förstoras utan att förlora klarhet.

Mina bilder är olika stora, vad kan jag göra?

Det är inte nödvändigt att bilderna har samma höjd och bredd, men det är viktigt att de har samma bildförhållande. Alla bilder kan till exempel vara 200 x 600 pixlar, 600 x 400 pixlar eller 750 x 1000 pixlar. Detta kommer att bidra till en mer enhetlig visuell upplevelse för kunderna.

Hur kan du klippa bilderna så att de är lika höga som de är breda?

De flesta datorer har enkla fotoredigeringsprogram som du kan använda för att beskära bilderna. På PC-datorer hittar du till exempel Paint, och Mac-användare kan använda iPhoto. Om du vill ha mer avancerade bildredigeringsfunktioner kan vi rekommendera program som Canva och PicMonkey. Dessa är användarvänliga och gör det enkelt att redigera produktbilder.

Spelar storleken på produktbilden någon roll?

Ja, bildfilens storlek påverkar laddningstiden för din webbutik. En produktbild med hög filstorlek kan ta längre tid att ladda, vilket kan resultera i en dålig användarupplevelse. I allmänhet rekommenderar vi att bildstorleken för din webbutik inte överstiger några hundra kilobyte (KB). Helst bör bildstorleken vara någonstans mellan 30-100 KB. Du kan optimera dina produktbilder genom att använda verktyg som https://imagecompressor.com/ för att minska filstorleken

Mina bilder blir små och suddiga, vad kan jag göra?

För att få skarpa och tydliga bilder är det viktigt att ha originalmaterial av god kvalitet. Om bilderna du har tillgängliga är små kan det vara svårt att få ett tillfredsställande resultat. Vi rekommenderar att du kontaktar din grossist eller leverantör och ber om högupplösta bilder som lämpar sig för webbanvändning.

Bilderna laddas långsamt i webbutiken

Vi rekommenderar att du använder JPEG-formatet för produktbilder eftersom det ger bra bildkvalitet med relativt liten filstorlek. PNG-filer är populära, men de tar mer plats och kan därmed öka laddningstiden avsevärt. När du sparar dina bilder för webbanvändning kan du använda funktionen "Spara för webben" som finns i vissa bildredigeringsprogram som Photoshop. Detta optimerar bilderna för webbanvändning och säkerställer snabbare laddning i kundernas webbläsare.

Hur många produktbilder kan jag ladda upp?

Du kan ladda upp upp till 8 produktbilder för varje produkt i din webbutik. Detta ger dig möjlighet att visa olika sidor av produkten och fokusera på viktiga detaljer. Det rekommenderas att placera den bästa produktbilden först, eftersom det är den bilden som kommer att locka kundernas uppmärksamhet.