Vad är personliga produktrekommendationer?
  • 02 Apr 2024
  • 2 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Vad är personliga produktrekommendationer?

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Att öka din genomsnittliga beställning är kanske det viktigaste sättet att öka din försäljning. Läs om hur produktrekommendationer kan hjälpa dig med detta.

Vad är produktrekommendationer?

Vad är produktrekommendationer och hur hjälper det dig att öka din genomsnittliga beställning?

Produktrekommendationer är kort sagt karuseller med olika produkter som visas upp för dina kunder. Produkterna som visas är baserade på AI-teknik och är avsedda att hjälpa kunderna att snabbt hitta relevanta produkter. Du väljer vilka typer av produktwidgets som ska visas, samt vilka regler som ska gälla för varje vy.

Produktrekommendationer hjälper kunder att hitta relevanta produkter, oavsett om de finns på förstasidan, kategorisidan, varumärkessidan eller felsidan (404), för att nämna några. Detta leder till en ökad exponering av ditt produktsortiment, vilket i sin tur ökar chansen till merförsäljning av relevanta och andra produkter. Det hjälper också till att hålla kunderna i butik, vilket i sin tur ökar försäljningen.

Tjänsten är särskilt bra för nätbutiker med mer än 100 produkter, men på grund av möjligheten att ha relevanta produkter på produktsidan, i varukorgen och möjligheten att använda produktwidgets i bloggar blir det ett bra alternativ för nätbutiker med färre produkter.

Administrering

I personlig shopping

Så här hanterar du dina produktrekommendationer i Personalized Shopping

Innan du kan lägga till dina produktrekommendationer i din webbutik måste du bestämma dig för din inställning i instrumentpanelen för personlig shopping. Produktrekommendationerna hanteras via widgets. En widget är en liten modul som visar den information du vill ha, där du vill ha den. Om du vill hantera de olika widgetarna går du till Produktrekommendationer > Komponenter i kontrollpanelen för anpassade Shopping.

Som standard har du flera olika widgets tillgängliga som kan användas omedelbart. Dessa gör att du enkelt kan visa relaterade produkter, din kunds senast besökta produkter etc.

Tryck på ikonen till höger om widgeten för att se vad widgeten gör. Här kan du också ge widgeten ett beskrivande namn.

OBS! Widgetarna har redan en smart layout, och om du inte har specifika ändringar du vill göra behöver du inte göra ändringar för att uppnå resultat

I Acendy

Så här hanterar du produktrekommendationer i Acendy

I din Acendy-kontrollpanel har du en översikt över var produktrekommendationerna ska visas i din webbutik. Översikten hittar du genom att öppna huvudmenyn > Design- > Designinställningar > Personlig shopping

Widgets

Vilka widgets är anslutna till instrumentpanelen i din kontrollpanel i Acendy?
Det kan verka lite komplicerat att veta vilken widget i Personalized Shopping som är kopplad till Acendys instrumentpanel, särskilt där det bara står "Standard". Men om du tittar på namnen är detta ganska självförklarande.

Visningar

Så här ställer du in olika vyer i din webbutik

Framsida

Du kan välja att ha totalt fyra visningar med produktrekommendationer på förstasidan i din webbutik. På bilden nedan kan du se vilka widgets du kan länka dessa vyer till.

Skärmdumpen är från 2 av 4 visningar som kan ses på förstasidan

Produkt sida

På produktsidan kan du välja att visa två Crall-widgets.

Kategori, sida

På kategorisidan kan du bara visa populära produkter från den kategorin.

Producentsidan
På tillverkarsidan kan du bara välja populära produkter från den tillverkaren.

sidan 404 (felmeddelande)
På sidan 404 (felsida) kan du välja att se vilka produkter som är populära i din butik just nu.

Merförsäljning i varukorgen

I varukorgen kan du välja att visa produkter som matchar vad kunden har i sin varukorg.

Kanske det bästa av allt!
Du behöver inte definiera några produkter för att de ska visas. I bakgrunden ser Personalized Shopping till att detta sker automatiskt