Bokføring av gavekort i Tripletex

Mange butikker opererer med gavekort, og da er viktig at gavekortene blir overført riktig fra Mystore til Tripletex. Følg veiledningen under for å få riktig bokføring av gavekort.

Innhold

Oppsett i Tripletex

Før man kan legge til gavekort som en betalingsmåte i integrasjonen/oppsettet i Mystore må man sette opp gavekort som betalingsmåte i Tripletex.
Nedenfor finner du en guide som forklarer hvordan kunden selv kan gjøre dette i sin Tripletex-konto.

1. Logg inn i Tripletex
  2. Gå til Faktura > Innstillinger > Betalingstyper
  3. Om gavekort ikke allerede er en betalingstype klikk "Ny rad"
  4. Gi betalingstypen en beskrivelse og koble den til regnskapskonto "Annen kortsiktig gjeld"
  5. Pass på at "Vis på ordre" er aktivert

TT_1

6. Gå til "Produkt > Produkter" og finn produktet "Gavekort"
    Produktet "Gavekort" skal være opprettet automatisk via Mystore.
    Kontakt kundestøtte for å sette opp støtte for bokføring av gavekort om produktet ikke er synlig i Tripletex.
  7. Når dere finner produktet gavekort så se over oppsettet, da spesielt "Inntektskonto" og "MVA":

- På gavekort-produktet i Tripletex er det viktig at "Inntektskonto" er satt til "Annen kortsiktig gjeld"  altså samme konto som betalingstypen.
- Pass også på at at MVA er satt til 5: (0%) Ingen utgående avgift (innenfor mva-loven).

TT_2

Oppsett av integrasjon i kontrollpanelet

Når ekstratjenesten er klar og oppsettet i Tripletex er gjort er det på tide å konfigurere integrasjonen.

I Mystore kontrollpanelet ditt gå til Apps > Innstillinger > Tripletex v2 > Innstillinger > Installasjonsveileder > Fortsett til steg 4"

Følg denne linken for å komme direkte til steg 4 av oppsettet, bare endre "dittbutikknavn" med ditt eget butikknavn: https://www.dittbutikknavn.no/kontrollpanel/onboarding_tripletex.php?step=4

Koble så de forskjellige betalingsmetodene i nettbutikken mot korrekt betalingstype i Tripletex.

Oppsette kan variere litt fra butikk til butikk, så om du er usikker anbefaler vi at du sjekker med regnskapsfører eller noen andre som er kyndig i Tripletex og regnskap.

Etter "Betaling med gavekort" er koblet til korrekt betalingstype i Tripletex er butikken klar til bokføring av gavekort.

Da er det bare å gjøre ferdig oppsettet og starte salget!

TT_3

Hvis du ikke har Betaling med gavekort som betalingsmetode på denne listen, kontakt kundeservice

3. Visning i Tripletex

Ordrer som er betalt med gavekort + en annen betalingstype vil nå ha hver av disse i et eget bilag på faktura i Tripletex:

Som du ser på bildet under har fakturaen to betalingsbilag: 3000 NOK er betaling fra Klarna og 200 NOK er betaling fra gavekort.

TT_4

Om vi ser nærmere på bilagsnummer 15-2020 kan vi se at betalingen er registrert på gavekortkontoen (2990 - Annen kortsiktig gjeld):

TT_5