Koble til domene

I denne artikkelen går vi gjennom domeneoppsett for vår plattform

Hva er et domene?

Et domene er den adressen man kobler nettsiden sin mot, som gjør det mye enklere å synliggjøre nettsiden sin. Mystore.no er for eksempel et domenenavn.

Når man aktiverer nettbutikk hos oss får butikken tildelt et internt Mystore-navn. Dette kan f.eks være butikknavn.mystore4.no, der butikknavn er navnet som ble oppgitt når demobutikken ble opprettet. Frem til man har koblet opp domenenavnet sitt mot nettbutikken er det denne internadressen som brukes for å se butikken og logge inn i kontrollpanelet for å gjøre endringer.

Domenet fikses via en domeneleverandør. Så snart dere eier et domene og har koblet domenet mot deres interne Mystore-adresse, så kan domenet kobles i kontrollpanelet. Hvordan dette gjøres beskrives her.

Har du en eksisterende nettbutikk eller tjeneste på domenet?

Har du en eksisterende nettbutikk eller tjeneste på domenet ditt du skal flytte fra er det veldig viktig at du får satt ned TTL på domenet så brukere opplever minimalt med forstyrrelser i overgangen. Om du ikke vet hvordan dette gjøres anbefaler vi at du tar kontakt med din domeneleverandør for bistand.

Kan jeg ha nettbutikken min på en underside, eks /butikk/?

Vi støtter ikke nettbutikker på undersider. Vi anbefaler at du istedenfor oppretter nettbutikken på et subdomene, for eksempel butikk.butikknavn.no

Legge til domenet i kontrollpanelet til nettbutikken

For å koble opp et domene mot butikken din, så må det spesifiseres hva domenet for butikken din er. Dette gjør du i kontrollpanelet via Konfigurasjon > Domenenavn. Domenet skal registreres uten WWW fremfor, men om det benyttes et underdomene, f.eks shop.butikknavn.no, så må dette spesifiseres.

Denne prosessen anbefales og gjøres i et tidsrom med minst mulig trafikk for etablerte nettbutikker.

OBS! - Ved aktivering av hoveddomene så vil både kontrollpanel og kassen på din nettbutikk være utilgjengelig, dette pga at de riktige sertifikatene ikke er satt opp enda.

Denne prosessen kan ta opptil 24 timer, om funksjonene ikke er tilbake innen 24 timer, ta kontakt med kundestøtte.

Opprette domenepekere hos din domeneleverandør

OBS! "[Domenenavn]" og "[Butikknavn]" erstattes med ditt domene og ditt butikknavn.

Dette oppsettet er likt uavhengig av hvilken domeneleverandør du bruker, men grensesnittet til leverandørene vil variere. Om du ikke finner frem anbefaler vi deg å kontakte din domeneleverandør for hjelp. Nedenfor finner du oppsettet i de mest brukte domeneleverandørene blant våre kunder.

Domeneshop.no

1. Logg inn hos Domeneshop
  2. Klikk på Mine domener

3. Klikk på domenet som skal settes opp

4. Velg fanen DNS-pekere

5. Velg Vis avanserte innstillinger

6. Opprett A record med følgende opplysninger:
    - Vertsnavn: la denne stå tom
    - TTL: 10800 (3 timer)
    - RR-type: A
    - Data: 54.195.240.169
    Trykk så på +

7. Sett opp CNAME record med følgende opplysninger:
    - Vertsnavn: www
    - TTL: 10800 (3 timer)
    - RR-type: CNAME
    - Data: [butikknavn].load.mystore4.no
    Trykk så på +

8. Etter 4 timer kan du sette domenet som hoveddomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Domene.no

1. Logg inn hos Domene
  2. Klikk på Domenenavn

3. Klikk Administrere på ditt domene

4. Klikk på Kontrollpanel under Direkte innlogging

Du vil nå bli videreført til "cPanel"
  5. Trykk på Zone Editor under Domener

6. Trykk på Behandle på ditt domene

7. Trykk på + Legg Til Post

8. Legg til en A Record:
    - Navn: [domenenavn]. (Viktig at du tar med punktum på slutten, eks: butikknavn.no.)
    - Type: A
    - Oppføring: 54.195.240.169
    Trykk så på Save Record

9. Trykk på + Legg Til Post

10. Legg til en CNAME Record:
    - Navn: www.[domenenavn]. (Viktig at du tar med punktum på slutten, eks: www.butikknavn.no.)
    - Type: CNAME
    - Oppføring: [butikknavn].load.mystore4.no
    Trykk så på Save Record

11. Etter 4 timer kan du sette domenet som hoveddomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

One.com

1. Logg deg inn på One.com kontrollpanel.
  2. Klikk på DNS-innstillinger under fanen Avanserte innstillinger.
  3. Gå til DNS-oppføringer.
  4. Under opprett ny oppføring klikker du på A.
  5. Oppgi følgende opplysninger:
    - Vertsnavn: la denne stå tom
    - IP-adresse: 54.195.240.169
    - TTL: 10800

Eksempel: I skjermbildet ovenfor har vi pekt www.one-example.guide til IP-adressen 198.51.100.255.

6. Klikk Opprett ny oppføring for å lagre innstillingene.
  7. Under opprett ny oppføring klikker du på CNAME.
  8. Oppgi følgende opplysninger:
    - Underdomenet: www
    - Alias: [butikknavn].load.mystore4.no
    - TTL: 10800

Eksempel: I skjermbildet overfor har vi laget et alias for blog.one-example.guide som blir til ghs.google.com.

9. Klikk Opprett ny oppføring for å lagre innstillingene.​​
  10. Etter 4 timer kan du sette domenet som hoveddomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

PRO ISP

1. Logg inn hos PRO ISP.
  2. Trykk på Domener

3. Trykk + på ditt domene

4. Trykk på DNS kontroll

5. Opprett A record med følgende opplysninger:
    - Tjener: la denne stå tom
    - Type: A
    - A data: 54.195.240.169
    Trykk så på Legg til
  6. Opprett CNAME record med følgende opplysninger:
    - Tjener: www.[domenenavn] (eks: www.butikknavn.no)
    - Type: CNAME
    - Cname data: [butikknavn].load.mystore4.no
    Trykk så på Legg til
  7. Etter 4 timer kan du sette domenet som hoveddomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Webhuset

1. Logg inn hos Webhuset
  2. Trykk på kloden til domenet:

3. Trykk på Ny oppføring og velg A-oppføring:

Opprett med følgende opplysninger:
    - Oppføring: la denne stå tom
    - Mål: 54.195.240.169
    Trykk så på Opprett

4. Trykk på Ny oppføring og velg CNAME-oppføring:
    Opprett med følgende opplysninger:
    - Oppføring: www
    - Alias av: [butikknavn].load.mystore4.no
    Trykk så på Opprett
  5. Etter 4 timer kan du sette domenet som hoveddomene i kontrollpanelet til nettbutikken.

Sett domenet som hoveddomene i kontrollpanelet til nettbutikken

Når CNAME og A record er satt opp vil det ta litt tid før dette er dyttet ut rundt i verden, dette kan variere veldig. Normalt sett vil dette ta ca 4 timer.

Før du setter domenet som hoveddomene er det lurt å slå opp domenet å se om du når butikken, om du gjør dette er du klar til å gå i nettbutikken din Kontrollpanel -> Konfigurasjon -> Domenenavn og sette domenet som «Hoveddomene».

Dette er nødvendig for å få linker i din nettbutikk til å peke riktig.