Facebook Conversion API Gateway (CAPIG)

FB har opplevd en betydelig nedgang i effekt for alle som annonserer. Årsaken til dette er sporingsrestriksjoner og dertil manglende datagrunnlag. Facebook Conversion API ble designet for å bedre disse begrensningene.

Med FB CAPI sendes hendelses- og brukerdata til Facebook fra denne serveren. På den måten kan Facebook fortsatt samle inn brukerinformasjon når nettlesersporing er blokkert.
FB CAPIG (Facebook Conversion API Gateway) er Facebook´s løsning for å sette opp Conversion API og er også den enkleste.

I denne artikkelen forklares det hvordan du setter opp FB CAPIG ved hjelp av stape.io hosting.
Når du har opprettet Facebook CAPIG-beholderen hos Stape.io, lager de en Amazon AWS skyløsning basert på Facebooks krav. De vil håndtere alle oppdateringer for deg.

Alt du trenger å gjøre er å bruke din Facebook Business Manager til å lage en URL, lime inn denne URL i stape.io sin CAPIG-beholder og legge til en DNS-oppføring for et subdomene hos din domeneleverandør.

Stapes FB CAPIG-hosting koster $100 per måned.

For å sette opp FB CAPIG, gjør du følgende:

1. Opprett en konto hos https://stape.io/
Viktig: Legg til en betalingsmetode hos Stape.io innen 24 timer. Dessverre vil de deaktivere ditt oppsett om ikke betalingskort er lagt til innen 24 timer.

2. Åpne din Facebook Business Manager

- Velg "Hendelsesadministrasjon" > "Datakilder" > "Innstillinger"
Trykk på "Velg en partner" og trykk på "Conversion API Gateway"
FBM_Datakilder

3. Lag deg et subdomene for ditt hoveddomene. Bildet under er kun et eksempel, der vi har laget et subdomene som er https://capi.butikknavn.no
Dette subdomenet skal du senere sette opp hos din domeneleverandør med en DNS-peker som peker mot en IP-adresse som du får hos Stape.io.
Trykk "Neste"
FBM_Datakilder_1

4.  Under "Velg distribusjon" velger du "Distribuer til Amazon Web Services" og trykk "Neste"
FBM_Datakilder_2

5. Velg så vertsområde eksempelvis "Europe Stockholm"
Viktig: Klikk så på "Kopier URL-adresse"
Lagre denne URL-adressen i et dokument eller notisblokk på din maskin, da du trenger den til litt senere.
URL-en du har kopiert er kun gyldig i 24 timer. Så sørg for at du går videre til neste trinn innen 24 timer, ellers må du generere en ny URL.
Klikk på "Neste"

FBM_Datakilder_3

6.  Gå til din stape.io konto og til menypunktet "FB CAPI Getaway" og velg "Create CAPIG"
FBM_Datakilder_4a

7. Lim inn URL-adressen du har kopiert på punkt 5 i feltet "Configuration URL og legg inn et navn på beholderen i feltet "Name".

VIKTIG! Kopier "Admin Email" og "Admin Passord" et trygt sted. Dessverre har ikke FB CAPIG et alternativ for å gjenopprette eller opprette et nytt passord for din FB CAPIG-administrator.
Klikk deretter på "Create"

FBM_Datakilder_4-1

8. Det vil ta noen minutter før ditt oppsett kjører hos Stape.io.
FBM_Datakilder_7

Når du ser CAPIG-beholderen har status "Running" som på bildet over, gjør du følgende:
- Sette opp en DNS-peker for subdomenet som du opprettet i punkt 3 til IP-adressen du ser i stape.io fra feltet "Server IP"
Subdomenet og IP-adressen kan du enten sette opp i din portal hos domeneleverandør eller sende denne informasjonen til din domeneleverandør.

9. Når du har lagt inn IP-adresse for subdomenet hos domeneleverandøren din, skal du nå se
"Vellykket DNS-konfigurering" i Facebook Business Manager.
Klikk så "Neste"

FBM_Datakilder_8-1

10. Klikk "Start" og på siden som åpner seg, bruk din pålogging
(email og passord som du har tatt vare på fra trinn 7)

FBM_Datakilder_9

Hvis du har utfordringer med oppsettet, så kan du kontakte Stape.io sin support på support@stape.io
For mer informasjon om Facebook Conversion API, finner du i denne artikkelen fra Stape.