GDPR - Personvern
  • 11 Sep 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

GDPR - Personvern

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Personvern er en grunnleggende rettighet og handler om retten til privatliv, og retten til selv å bestemme over sine egne personopplysninger.

Derfor er du underlagt GDPR

Du som nettbutikkeier må ha gode rutiner for å ivareta personvernet til dine kunder. Ved handel på internett må du be om opplysninger om kundens identitet for å sikre at du kommuniserer med en reell person.

Dette kan eksempelvis være opplysninger som kunden gir i forbindelse med opprettelse av kundekonto i din nettbutikk.

Du har plikt til å behandle disse kundeopplysningene på en sikker måte. I tillegg må du informere dine kunder om hvordan du behandler kundeopplysningene. Dette anbefales å gjøres via en personvernerklæring som er tilgjengelig i nettbutikken.

Slik legger du til en personvernerklæring i nettbutikken

I Kontrollpanelet finner du en Personvern-side som ligger klar for at du kan legge inn din personvernerklæring:

1. Logg inn i ditt Kontrollpanel
  2. Velg Design > Hovedmeny/Innhold
  3. Personvern trykker du Rediger
  4. Hvis siden/linken er skjult, husk å ha den synlig i hovedmenyen og/eller bunnlinjen

Eventuelt kan du velge å legge til et eget punkt om personvern under dine salgsbetingelser.

Mal for personvernerklæringen